ΚΟΣΜΟΣ

Η οικογένεια ενός serial killer ζητά αποζημίωση

Η οικογένεια ενός serial killer ζητά αποζημίωση

H οικογένεια του κατά συρροή δολοφόνου και εμπόρου ναρκωτικών, Καρλ Ουίλιαμς, ζητά αποζημίωση από την πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτόριας, επειδή ο τελευταίος δολοφονήθηκε στη φυλακή.

Τη μήνυση υπογράφουν ο πατέρας του, Τζορτζ Ουίλιαμς, η πρώην σύζυγός του Ρομπέρτα, και η κόρη του, Ντακότα. Εκτός από το γεγονός ότι ζητούν αποζημίωση επειδή ο Καρλ Ουίλιαμς σκοτώθηκε ενόσω ήταν υπό την κηδεμονία της Πολιτείας, στη μήνυση αναφέρουν ότι στερήθηκαν και άλλα οικονομικά οφέλη. Αυτά θα τα απολάμβαναν λόγω της συμφωνίας του Ουίλιαμς με την αστυνομία, να τους βοηθήσει να διαλευκάνουν σειρά δολοφονιών με οικονομικά ανταλλάγματα προς όφελος της οικογενείας του.

Ο Τζορτζ Ουίλιαμς αναφέρει, μάλιστα, στη μήνυση, ότι η Εφορία της χώρας δεν τήρησε την αρχική συμφωνία που είχε κάνει με τον Καρλ, σύμφωνα με την οποία η αστυνομία της Βικτόριας θα πλήρωνε σ' αυτήν φόρους ύψους 576,000 δολαρίων που ο Καρλ χρωστούσε. Η κόρη του, Ντακότα, αναφέρει ότι η Πολιτεία είχε υποσχεθεί ότι θα πληρώνει τα δίδακτρα του σχολείου της, υπόσχεση που αθέτησε μετά τη δολοφονία του πατέρα της.

Επίσης, αναφέρεται ότι οι Αρχές του σωφρονιστικού ιδρύματος γνώριζαν ή έπρεπε να γνωρίζουν ότι ο Μάθιου Τζόνσον -επίσης κατάδικος και ο άνθρωπος που σκότωσε τον Καρλ Ουίλιαμς- δεν έπρεπε να βρίσκεται κοντά του γιατί έτσι έθεταν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του Ουίλιαμς.

Ο Καρλ Ουίλιαμς εξέτιε ισόβια ποινή φυλάκισης στο υψίστης ασφαλείας σωφρονιστικό ίδρυμα Barwon στη Βικτόρια, όταν δολοφονήθηκε από τον Τζόνσον τον Απρίλιο του 2010.