ΚΟΣΜΟΣ

Τον κατέβασαν από τον τρούλο του Αγίου Πέτρου

Τον κατέβασαν από τον τρούλο του Αγίου Πέτρου

Αίσια ήταν η κατάληξη της περίεργης διαμαρτυρίας του 47χρονου επιχειρηματία από την Τεργέστη, ο οποίος από εχθές το βράδυ βρισκόταν σκαρφαλωμένος στον τρούλο της βασιλικής του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα, πριν από λίγη ώρα οι άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του Βατικανού υποχρέωσαν τον 47χρονο Μαρτσέλο ντι Φινίτσιο να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη θέση, στην οποία βρισκόταν, επιστρέφοντας στο έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας από την πόλη του ιταλικού βορρά είχε επιλέξει τον θεαματικό αυτόν τρόπο διαμαρτυρίας θέλοντας να καταγγείλει ότι έπειτα από τον εμπρησμό του εστιατορίου του οι τράπεζες είχαν αρνηθεί να του χορηγήσουν δάνειο για επισκευή.

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας είχε ξεδιπλώσει επιγραφή με την οποία αμφισβητούσε την πολιτική της κυβέρνησης του εντολοδόχου πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, τις πολυεθνικές, και ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο επιχειρηματίας, καθ’ όλη τη διάρκεια του διαβήματός του είχε προβάλλει το αίτημα για τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μόντι, δεν έχει γίνει όμως γνωστό εάν το αίτημά του ικανοποιήθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: Ιταλός ανέβηκε στον Άγιο Πέτρο για διαμαρτυρία