ΚΟΣΜΟΣ

Μόντι: Σε σχέση με Ελλάδα και Ισπανία, εμείς πάμε καλά

Μόντι: Σε σχέση με Ελλάδα και Ισπανία, εμείς πάμε καλά

Την πεποίθηση ότι η Ιταλία βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και την Ισπανία εξέφρασε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

«Βλέποντας τα όσα συμβαίνουν στην Ισπανία και στην Ελλάδα, πρέπει να πω ότι η Ιταλία- η οποία υποβλήθηκε σε σημαντικές κοινωνικές πιέσεις, διότι σημαντικές ήταν οι ανισότητες που έπρεπε να διορθώσουμε μέσα σε σύντομο διάστημα- αντιδρά θετικά και οι πολίτες αποδεικνύουν ότι αισθάνονται αναπόσπαστο σκέλος της χώρας» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Η κύρια λέξη που συμβολίζει την παρούσα φάση είναι συνοχή», πρόσθεσε ο Μάριο Μόντι, υπενθυμίζοντας ότι «η βιομηχανία της Ιταλίας, σε ό,τι αφορά την παραγωγικότητά της, έρχεται δεύτερη πανευρωπαϊκά, ύστερα από εκείνη της Γερμανίας».

«Για να επιτευχθεί η ανάπτυξη, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα αποθέματα ενέργειας της χώρας, χωρίς καμία εξαίρεση» τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον οποίο «η Ιταλία έχει επίγνωση ότι αλλάζει και ότι η αλλαγή αυτή είναι προς το καλύτερο».