ΚΟΣΜΟΣ

«Καλοπιάνει» το Ισραήλ ο Ρόμνεϊ

«Καλοπιάνει» το Ισραήλ ο Ρόμνεϊ

Να αυξήσει την επιρροή του στο εβραϊκό λόμπι, με το οποίο ο αντίπαλός του Μπαράκ Ομπάμα δεν διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις, επιχειρεί ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ Μίτ Ρόμνεϊ.

Συγκεκριμένα, ένας από τους συμβούλους του Ρόμνεϊ δήλωσε σήμερα ότι μία ισραηλινή επίθεση εναντίον του Ιράν θα ήταν λιγότερο πιθανό να συμβεί σε περίπτωση δικής του προεδρίας, επειδή αυτός θα ακολουθούσε μια πολιτική στήριξης του Ισραήλ.

«Εάν εκλεγεί, ο Ρόμνεϊ θα ενισχύσει τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν και θα βελτιώσει τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Ισραήλ, οι οποίες επιδεινώθηκαν επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα», υποστήριξε ο σύμβουλος του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου.

«Αν δεν θέλουμε να δράσουν απερίσκεπτα οι Ισραηλινοί --και πιστεύω ότι κανείς στις ΗΠΑ, στον τομέα της εθνικής ασφάλειας, δεν το εύχεται-- πρέπει να μην υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ ημών και των Ισραηλινών», τόνισε ο ίδιος.

«Η κυβέρνηση Ομπάμα χειρίστηκε άσχημα τη σχέση της με το Ισραήλ και για αυτό οι δημοσκοπήσεις στο Ισραήλ δείχνουν ότι ο πρόεδρος Ομπάμα είναι από τους πιο αντιδημοφιλείς Αμερικανούς προέδρους», πρόσθεσε ο σύμβουλος του Ρόμνεϊ.

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις του προέδρου Ομπάμα και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου παραμένουν τεταμένες, κυρίως επειδή ο τελευταίος ζητά επίμονα από τις ΗΠΑ να καθορίσουν μια "σαφή κόκκινη γραμμή" στο αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.