ΚΟΣΜΟΣ

Λιγότεροι Αμερικανοί είδαν το τρίτο ντιμπέιτ

Λιγότεροι Αμερικανοί είδαν το τρίτο ντιμπέιτ

Σημαντικά μικρότερος ήταν ο αριθμός των Αμερικανών που παρακολούθησαν την τρίτη και τελευταία τηλεμαχία ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μιτ Ρόμνεϊ.

Στη μείωση έπαιξε ρόλο ότι την ίδια ώρα προβάλλονταν αγώνες μπέιζμπολ και αμερικάνικου φούτμπολ.

Τα τελικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Nielsen έδειξαν ότι 59,2 εκατομμύρια Aμερικανοί παρακολούθησαν το τρίτο και τελευταίο ντιμπέιτ το βράδυ της Δευτέρας ανάμεσα στους δύο υποψηφίους των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

Ο αριθμός αυτός είναι κατά οκτώ εκατομμύρια μικρότερος από τα 67,2 εκατομμύρια τηλεθεατών που παρακολούθησαν την πρώτη τους τηλεοπτική αντιπαράθεση στις 3 Οκτωβρίου. Περίπου 65,6 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τη δεύτερη τηλεμαχία την περασμένη εβδομάδα.

Το ντιμπέιτ της Δευτέρας, το οποίο επικεντρώθηκε στην εξωτερική πολιτική, μεταδόθηκε από 11 δορυφορικά και άλλα δίκτυα. Ωστόσο, ο Ομπάμα και ο Ρόμνεϊ είχαν ως «ανταγωνιστές» τα πλέι-οφ της Major League του μπέιζμπολ που μετέδωσε το δίκτυο Fox και παρακολούθησαν 8,1 εκατομμύρια τηλεθεατές και την εκπομπή του ESPN, «Monday Night Football», την οποία παρακολούθησαν 10,7 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Nielsen.

Διαβάστε επίσης:

Ρόμνεϊ: Οι ΗΠΑ θα γίνουν Ελλάδα με τον Ομπάμα