ΚΟΣΜΟΣ

Οργή στη Βρετανία για το θάνατο της νοσοκόμας της Κέιτ

Οργή στη Βρετανία για το θάνατο της νοσοκόμας της Κέιτ

Μεγάλη μερίδα των Βρετανών ξεσηκώθηκε καθώς διαμαρτύρονται για τη φάρσα των δύο Αυστραλιανών παραγωγών που φαίνεται να οδήγησε στον θάνατο της 46χρονης νοσοκόμας, η οποία εργαζόταν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε η Κέιτ Μίντλετον.

Το νοσοκομείο του Λονδίνου King Edward VII όπου εργαζόταν η άτυχη Τζ. Σαλντάνα που χθες βρέθηκε νεκρή, διαμαρτυρήθηκε στον αυστραλιανό ραδιοφωνικό σταθμό 2Day FM που ανήκει στην Southern Cross Austereo για την κακόγουστη φάρσα.

Ο πρόεδρος του νοσοκομείου δήλωσε ότι οι επιπτώσεις ήταν τραγικές.

«Το νοσοκομείο King Edward VII φροντίζει αρρώστους και ήταν ιδιαιτέρως ανόητο εκ μέρους των παραγωγών σας ακόμη και να σκεφτούν να εξαπατήσουν (το νοσοκομείο) για να φθάσουν σε έναν από τους ασθενείς μας, πόσο μάλλον το να κάνουν όντως το τηλεφώνημα», αναφέρει ο πρόεδρος, σημειώνοντας ότι είναι πραγματικά τρομακτικό το γεγονός ότι το τηλεφώνημα έγινε, ηχογραφήθηκε και η διοίκηση του σταθμού έδωσε το «πράσινο φως» για να μεταδοθεί.

«Η άμεση συνέπεια αυτών των πράξεων που έγιναν ελαφρά τη καρδία ήταν η ταπείνωση δυο αφοσιωμένων νοσοκόμων που απλώς έκαναν την δουλειά τους...Η (άλλη) συνέπεια έκανε τον γύρο του κόσμου και ειλικρινά είναι τραγική πέρα από όσο μπορούν να εκφράσουν οι λέξεις. Κατανοώ ότι δεν μπορείτε να αναιρέσετε τη ζημιά που κάνατε αλλά θα σας προέτρεπα να προχωρήσετε στα (απαραίτητα) βήματα για να διασφαλίσετε ότι δεν θα επαναληφθεί ποτέ τέτοιο συμβάν».

Δριμύτατη κριτική άσκησαν και οι οργανώσεις νοσοκόμων στην Βρετανία και στην Αυστραλία, ενώ όπως έγινε γνωστό η εκπομπή των δυο παραγωγών «κόπηκε».

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, το νοσοκομείο δεν είχε θέσει σε διαθεσιμότητα τη νοσοκόμα ούτε της είχε επιβάλει κάποια ποινή.