ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε τι έλεγαν τα σημειώματα της νοσοκόμας της Κέιτ

Δείτε τι έλεγαν τα σημειώματα της νοσοκόμας της Κέιτ

Θύμα τηλεφωνικής φάρσας φαίνεται να είναι η 46χρονη νοσοκόμα, ινδικής καταγωγής, Τζασίνθα Σαλντάνα η οποία δεν άντεξε την πίεση και έδωσε τέλος στη ζωή της.

Πρόκειται για τη νοσοκόμα που είχε μεταφέρει την κλήση-φάρσα των Αυστραλών ραδιοφωνικών παραγωγών σε συνάδελφο της που βρισκόταν σε υπηρεσία στην πτέρυγα όπου νοσηλευόταν η Κέιτ με συμπτώματα έντονης ναυτίας.

Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη κατά την ακροαματική διαδικασία, η Σαλντάνα είχε αφήσει τρία σημειώματα στο διαμέρισμα του προσωπικού του νοσοκομείου στο οποίο και βρέθηκε απαγχονισμένη.

Δύο βρέθηκαν δίπλα της και ένα στα προσωπικά της αντικείμενα. Στο ένα περιγράφει τη φάρσα, στο άλλο περιγράφει τις επιθυμίες της για την ταφή της και στο τρίτο, ασκείται κριτική στον τρόπο με τον οποίο της συμπεριφέρθηκαν συνάδελφοι και υψηλόβαθμο προσωπικό του νοσοκομείου «King Edward VII».

Επίσης, στους καρπούς της υπήρχαν τραυματισμοί. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο επικεφαλής αστυνομικός επιθεωρητής, Τζέιμς Χάρμαν, η Σαλντάνα κρεμάστηκε από την ντουλάπα του σπιτιού και όταν έφτασε η αστυνομία, δεν υπήρχαν προφανείς, ύποπτες συνθήκες σε σχέση με τον θάνατό της.

«Υπάρχουν κάποια σχετικά e-mails που μας βοηθούν να καταλήξουμε στο τι οδήγησε σε αυτόν τον θάνατο και ερευνούμε επίσης τις τηλεφωνικές επαφές της εκλιπούσης. Οι επιθεωρητές μίλησαν με αρκετούς μάρτυρες, μέλη της οικογένειας, φίλους και συναδέλφους, ώστε να εντοπίσουν οτιδήποτε συνέβαλε σε αυτόν τον τραγικό θάνατο, ενώ βρίσκονται σε επαφή και με συναδέλφους στην Αυστραλία», συμπλήρωσε ο Χάρμαν.

H διαδικασία θα επαναληφθεί στις 26 Μαρτίου, ούτως ώστε η αστυνομία να μπορέσει να σχηματίσει πλήρη εικόνα για τα αίτια της αυτοκτονίας, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής και τοξικολογικής εξέτασης.

Τα μέλη της οικογένειάς της, ο σύζυγός της Μπεν Μπαρμπόζα και τα δύο παιδιά της, ο 16χρονος Τζουνάλ και η 14χρονη Λίσα, δεν παραβρέθηκαν στο δικαστήριο, επειδή είναι σε «κατάσταση σοκ και πένθους», όπως δήλωσε ο Κιθ Βαζ, βουλευτής των Εργατικών ο οποίος και ενεργεί ως εκπρόσωπος της οικογένειας.

Ο Βαζ έχει ζητήσει και τη συνεργασία του νοσοκομείου στην έρευνα, καθώς, ο άνδρας της έχει ζητήσει να υπάρξει πλήρης και διαφανής έρευνα για τον ρόλο του νοσοκομείου στην αυτοκτονία της γυναίκας του.

Μέχρι τώρα κύρια αιτία για την αυτοκτονία της γυναίκας θεωρείται η φάρσα των δύο Αυστραλών. Οι παραγωγοί του 2Day FM, Μάικλ Κρίστιαν και Μελ Γκρέιγκ, οι οποίοι τηλεφώνησαν στις 4 Νοεμβρίου τα ξημερώματα ώρα Αγγλίας στο νοσοκομείο και παριστάνοντας τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Κάρολο ζήτησαν πληροφορίες για την υγεία της Κέιτ.