ΚΟΣΜΟΣ

Παραμένουν οι κατηγορίες μαστροπείας σε βάρος του Στρος Καν

Παραμένουν οι κατηγορίες μαστροπείας σε βάρος του Στρος Καν

Το αίτημα του Ντομινίκ Στρος Καν να αποσυρθούν οι εις βάρος του σεξουαλικές κατηγορίες στην υπόθεση του ξενοδοχείου Κάρλτον, απορρίφθηκε από το γαλλικό εφετείο.

Ο 63χρονος πολιτικός δέχεται σφοδρά πυρά από πολλές πλευρές για τα σεξουαλικά όργια στα οποία φέρεται να συμμετείχε στη λεγόμενη υπόθεση Κάρλτον, από το όνομα ενός ξενοδοχείου στη βόρεια Γαλλία που βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας.

«Η ομάδα υπεράσπισης του Ντομινίκ Στρος Καν είναι βεβαία ότι τελικά θα απαλλαγεί από αυτές τις παράλογες κατηγορίες για μαστροπεία», ανέφερε ο δικηγόρος Ανρί Λεκλέρκ σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως σχεδιάζει να προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας.

Πάντως, η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου του Ντουέ, στη βόρεια Γαλλία, εκμηδενίζει κάθε πιθανότητα ταχείας κατάληξης στη νέα αυτή υπόθεση για σεξουαλικού χαρακτήρα αδικήματα με την οποία είναι αντιμέτωπος. Η απόφαση ανακοινώθηκε δέκα ημέρες αφού ο Στρος Καν κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για να μπει στο αρχείο η αγωγή που αντιμετώπιζε στη Νέα Υόρκη, όπου μια καμαριέρα ξενοδοχείου τον είχε κατηγορήσει για απόπειρα βιασμού της τον Μάιο του 2011, θέτοντας τέλος στις φιλοδοξίες του να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας και στην σταδιοδρομία του στο ΔΝΤ.