ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του μακελειού του Νιούταουν

ΗΠΑ: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του μακελειού του Νιούταουν

Ενός λεπτού σιγή θα τηρήσουν οι Αμερικανοί σε πολλές πολιτείες για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της τραγωδίας στο Νιούταουν.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ντάνελ Μαλόι κάλεσε τους κατοίκους του Κονέκτικατ να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή ακριβώς στις 9:30 ώρα ανατολικής ακτής (16:30 ώρα Ελλάδας) σήμερα, μια εβδομάδα μετά την επίθεση του 20χρονου Ανταμ Λάνζα στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 20 παιδιών και έξι ενηλίκων.

Οι κυβερνήτες και άλλων πολιτειών, όπως το Μέιν και το Μίσιγκαν, θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Μαλόι, τηρώντας ενός λεπτού σιγή και χτυπώντας τα κουδούνια όλων των σχολείων. Η καμπάνα του καθεδρικού ναού της Ουάσιγκτον θα χτυπήσει 28 φορές σήμερα, την ίδια ακριβώς ώρα.

Η εταιρία που διαχειρίζεται το χρηματιστήριο Nasdaq ανακοίνωσε πως θα τηρήσει επίσης ενός λεπτού σιγή.

Την ίδια ώρα η Εθνική Ένωση 'Οπλων (NRA) θα αρχίσει εκστρατεία στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης για να συμμετάσχει στη δημόσια συζήτηση για τον έλεγχο των όπλων. Οι νόμοι περί οπλοκατοχής είναι αμφιλεγόμενοι στις ΗΠΑ, μια χώρα με ισχυρή κουλτούρα όπλων όπου εκατοντάδες εκατομμύρια όπλα βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών.

Η Ένωση έχει προγραμματίσει για σήμερα στις 10:45 (17:45 ώρα Ελλάδας) συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον.