Κατηγορεί τον Κάμερον ότι του έκλεψε το σενάριο του «Άβαταρ»

Κατηγορεί τον Κάμερον ότι του έκλεψε το σενάριο του «Άβαταρ»

Το προσχέδιο του σεναρίου της ταινίας «Άβαταρ» κλήθηκε να καταθέσει σε δικαστήριο ο Τζέιμς Κάμερον, που ερευνά τον ισχυρισμό ενός άνδρας ότι ο διάσημος σκηνοθέτης του έκλεψε το σενάριο.

Ο Έρικ Ράιντερ διεκδικεί αποζημίωση από τον Κάμερον και την εταιρεία παραγωγής του Lightstorm Entertainment ισχυριζόμενος ότι η ταινία του 2009 που ήταν υποψήφια για Όσκαρ βασίστηκε σε μία ιστορία που έγραψε ο ίδιος με τίτλο «K.R.Z. 2068». Είχε καταθέσει αγωγή τον Δεκέμβριο του 2011 καταγγέλλοντας ότι χρειάστηκε δύο χρόνια για να τελειοποιήσει την ιστορία του.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, Άλαν Ρόζενφιλντ, ζήτησε από τους δικηγόρους του Κάμερον να καταθέσουν τα προσχέδια του σεναρίου.

Ωστόσο, απέρριψε αίτημα των δικηγόρων του Ράιντερ να τους δοθεί πρόσβαση στα προσωπικά ημερολόγια τόσο του Κάμερον όσο και του Τζον Λάνταου, επικεφαλής της εταιρείας παραγωγής του σκηνοθέτη.

Πάντως, ο δικηγόρος του Ράιντερ, Κ. Άντριου Κεντ, δήλωσε ότι η νομική του ομάδα θα αποκτήσει πρόσβαση σε δισκέτες από υπολογιστές που χρησιμοποίησε ο σκηνοθέτης.

Διαβάστε επίσης:

Ροζ UFO στο Google Street View!