ΚΟΣΜΟΣ

Ζήτησε βοήθεια στο Facebook πριν πεθάνει στην πυρκαγιά στη Βραζιλία

Ζήτησε βοήθεια στο Facebook πριν πεθάνει στην πυρκαγιά στη Βραζιλία

''Φωτιά στο KISS. Βοήθεια'', ήταν το μήνυμα απελπισίας μιας κοπέλας στο Facebook την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στο κλαμπ στη Σάντα Μαρία της Βραζιλίας η οποία στοίχησε τη ζωή σε 233 άτομα...

Η νεαρή κοπέλα και η αδελφή της ήταν δυο από τα θύματα της τραγωδίας.

Ήταν λίγο πριν τις τρεις τη νύχτα, όταν ο DJ του κλαμπ «Kiss» στη Σάντα Μαρία της Βραζιλίας ανέβασε μια φωτογραφία στο Twitter, που έδειχνε έναν τραγουδιστή ανάμεσα από δύο τεράστιες στήλες από σπίθες πυροτεχνημάτων.

Λίγα λεπτά αργότερα, η οροφή του κλαμπ θα έπιανε φωτιά, οι φλόγες θα εξαπλώνονταν σε χρόνο μηδέν και τοξικοί καπνοί θα γέμιζαν την αίθουσα. Το πάρτι των πρωτοετών φοιτητών της περιοχής, που φιλοξενεί πολλά πανεπιστήμια, θα μετατρέπονταν σε ομαδικό τάφο.

Σε αυτή τη φονική πυρκαγιά, μία από τις χειρότερες στην ιστορία της Βραζιλίας, πέθαναν 233 άτομα από τα περίπου 2.000 που βρίσκονταν μέσα στο κλαμπ.

Το κλαμπ δεν είχε ανανεώσει την άδεια της πυροσβεστικής, που είχε λήξει από τον Αύγουστο και διέθετε μόνο μία είσοδο-έξοδο, η οποία μάλιστα ήταν κλειδωμένη, όταν ξεκίνησε το χάος. Πρόκειται για μια συνηθισμένη πρακτική στα κλαμπ της Βραζιλίας, όπου οι πελάτες πληρώνουν κατά την έξοδο, για να είναι σίγουροι οι ιδιοκτήτες ότι δεν αφήνουν «φέσια».

Διαβάστε επίσης:

Η Βραζιλία θρηνεί για τα 230 θύματα της πυρκαγιάς