Η κυβέρνηση Άσαντ αρνείται τις εκτελέσεις στο Χαλέπι

Η κυβέρνηση Άσαντ αρνείται τις εκτελέσεις στο Χαλέπι

Την οργάνωση «Μέτωπο Αλ Νούσρα» κατηγορούν για τις εκτελέσεις δεκάδων ανθρώπων στο Χαλέπι τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, αντικρούοντας τις καταγγελίες ακτιβιστών, ότι οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ευθύνονται για την αιματοχυσία.

Οι οικογένειες των θυμάτων «αναγνώρισαν πολλούς από τους νεκρούς, τονίζοντας ότι (μέλη του) Μετώπου Αλ Νούσρα τους απήγαγαν επειδή αρνήθηκαν να συνεργαστούν με την τρομοκρατική οργάνωση», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Μέλη της αντιπολίτευσης είπαν ότι οι δυνάμεις του Άσαντ διέπραξαν σφαγή την Τρίτη όταν εντοπίστηκαν τα πτώματα 65 ανθρώπων που είχαν δεχτεί πυροβολισμούς, με τα χέρια δεμένα, κατά μήκος του ποταμού Κουέικ στη συνοικία του Χαλεπιού που ελέγχεται από τους αντάρτες Μπουστάν αλ-Κασρ.

Οι ίδιοι ανέβασαν ένα βίντεο που δείχνει τουλάχιστον 51 πτώματα ανδρών καλυμμένα με λάσπη που έφεραν σημάδια από τραύματα σφαίρας. Οι ακτιβιστές είπαν ότι τα θύματα είχαν εκτελεστεί και στη συνέχεια είχαν πεταχτεί στο ποτάμι το οποίο τους παρέσυρε στην περιοχή των ανταρτών.

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος του SANA είπε ότι το επίπεδο των υδάτων στον ποταμό ήταν πολύ χαμηλό ώστε να μεταφέρει τα πτώματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι άνθρωποι αυτοί σκοτώθηκαν στην περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες.

Διαβάστε επίσης:

65 πτώματα ανδρών που εκτελέστηκαν βρέθηκαν στο Χαλέπι της Συρίας