ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το 5χρονο αγγελούδι που σκότωσε ο πα-τέρας του

Αυτό είναι το 5χρονο αγγελούδι που σκότωσε ο πα-τέρας του

Η απόφαση του δικαστηρίου της Σαουδικής Αραβίας «σκότωσε» για δεύτερη φορά το 5χρονο αγγελούδι, που βιάστηκε μέχρι θανάτου από τον ίδιο της τον πατέρα.

Η μικρή Λάμα εισήχθη στο νοσοκομείο στις 25 Δεκεμβρίου 2011, με κατάγματα στα πλευρά και στο κρανίο, σημάδια από καψίματα, ενώ της είχαν επίσης ξεριζώσει ένα νύχι. Τελικά, όμως δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και υπέκυψε στις 22 Οκτωβρίου.

Μια κοινωνική λειτουργός και η μητέρα της 5χρονης, η οποία είναι διαζευγμένη και δεν είχε δει το παιδί της επί πολλούς μήνες προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο, κατήγγειλαν ότι η Λάμα είχε βιαστεί βάναυσα κατ' επανάληψη.

Ο πα-τέρας, που μάλιστα εμφανιζόταν τακτικά στην τηλεόραση σε εκπομπές που αφορούσαν την ισλαμική διδασκαλία, παραδέχτηκε ότι εκείνος ήταν ο δράστης.

Το δικαστήριο ωστόσο επιδεικνύοντας επαίσχυντη ανοχή στον βιαστή και δολοφόνο πατέρα, του επέβαλε απλά ποινή φυλάκισης, ίση με το διάστημα κατά το οποίο παρέμεινε προφυλακισμένος, καθώς και ένα μικρό πρόστιμο, το οποίο θα πρέπει να καταβάλει προς τη μητέρα του παιδιού --το λεγόμενο «τίμημα του αίματος» κατά τη σαουδαραβική νομοθεσία που βασίζεται στη σαρία.

Σημειώνεται ότι στη Σαουδική Αραβία ο βιασμός και ο φόνος τιμωρούνται με θάνατο. Ωστόσο, ένας άνδρας δεν μπορεί να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για το θάνατο του παιδιού ή της συζύγου του. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλονται ποινές από 5 έως 12 χρόνια κάθειρξης.