ΚΟΣΜΟΣ

Πάρτι, μεθύσια και gay μαφίες η ζωή του πρώην Καρδιναλίου…

Πάρτι, μεθύσια και gay μαφίες η ζωή του πρώην Καρδιναλίου…

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι πιστοί τα όσα γίνονται γνωστά, μέρα για την μέρα, για τον επικεφαλής των καθολικών στη Βρετανία, Κιθ Ο’ Μπράιεν.

Στη νεαρή του ηλικία , όταν ακόμα βρισκόταν στην ιερατική σχολή του, ο καρδινάλιος, φαίνεται να μην ήταν και το… πιο ήσυχο παιδί.

Μετά την είδηση πως ο Κιθ Ο’ Μπράιεν, ήταν στενός φίλος του παιδεραστή Τζίμι Σάβιλ, φαίνεται πως εκείνος, μαζί με μερικούς ακόμα νεαρούς που ήθελαν να ακολουθήσουν τον «δρόμο του Θεού», είχαν δημιουργήσει μια gay μαφία, καθώς παρενοχλούσαν σεξουαλικά, άλλα νεαρά αγόρια!

Τα μεταμεσονύχτια πάρτι και τα ποτά, σύμφωνα με την Daily Mail, έδιναν και έπαιρναν, με τους -τότε- νεαρούς, να έχουν πιαστεί ουκ ολίγες φορές, μεθυσμένοι. Εκείνες ήταν οι στιγμές, που δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα ένστικτά τους.

Τα παραπάνω στοιχεία, έρχονται και «δένουν» με τον λόγο της παραίτησής του: Κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά που είχε επιδείξει πριν από δεκαετίες, κάτι που ο ίδιος αρνούταν κατηγορηματικά και τον οδήγησε στο να δηλώσει την παραίτησή του.

Όμως, τα σεξουαλικά σκάνδαλα (και συγκεκριμένα τα gay σκάνδαλα) φέρονται να είναι και εκείνα που κρύβονται πίσω και από την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’, η οποία έσκασε σαν «βόμβα» στην καθολική κοινότητα.

Σύμφωνα με τα δημοσίευμα που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, από την εφημερίδα Sunday, τρεις ιερείς και ένας πρώην ιερέας κατηγορούνται για σεξουαλικά εγκλήματα που είχαν διαπράξει κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80. Κάτι που σκιαγραφεί τον Κιθ Ο’ Μπράιεν.

Υπάρχει, μάλιστα, και μαρτυρία 20χρονου, ο οποίος αποφάσισε να γίνει ιερέας, πριν από δύο χρόνια, όταν ο Κιθ Ο’ Μπράιεν –ο οποίος ήταν τότε 42 χρονών- τον παρενόχλησε σεξουαλικά, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Το συγκεκριμένο γεγονός, έκανε το νεαρό να παρατήσει τη σχολή ιερατικής.

«Το ήξερα πως είχε πολύ μεγάλη επιρροή και δύναμη επάνω μου. Όταν αποφάσισα να φύγω, ισχυρίστηκα πως το κάνω γιατί αποφάσισα να παντρευτώ. Δεν ήταν, όμως, έτσι. Ήθελα να διασφαλίσω την ταυτότητά και την προσωπικότητά μου» είναι τα λόγια του θύματος του καρδιναλίου.