ΚΟΣΜΟΣ

Οι διαπραγματεύσεις με PKK περιλαμβάνουν και στρατόπεδα εκτός Τουρκίας

Οι διαπραγματεύσεις με PKK περιλαμβάνουν και στρατόπεδα εκτός Τουρκίας

Οι διαπραγματεύσεις που γίνονται με την οργάνωση του PKK, μετά τον αφοπλισμό των ένοπλων ομάδων στην Τουρκία, συμπεριλαμβάνουν και την κατάργηση στρατοπέδων που βρίσκονται έξω από τα τουρκικά σύνορα, όπως έγινε γνωστό.

Το PKK από την ίδρυσή του το 1974 – αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα- διατηρούσε ως κύριες έδρες το Καντίλ στο βόρειο Ιράκ και το στρατόπεδο στην κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου, όπου εκπαιδεύονταν οι μαχητές της οργάνωσης.

Το πιο σημαντικό στρατόπεδο ήταν στο Καντίλ, όπου βρισκόταν η καρδιά της οργάνωσης με ηγέτες τους Murat Karayılan, Cemil Bayık και Sofi Nurettin. Στις διαπραγματεύσεις αναφέρεται η εγκατάλειψη των στρατοπέδων αυτών καθώς και στην επαρχία Ζαπ, στη Μετίνα, στο Κουζέι του Χακκάρι καθώς και στη θέση Avaşin των ιρακινο-τουρκικών συνόρων.

Επίσης ένα από τα σημαντικότερα στρατόπεδα του PKK, στα οποία εκπαιδεύονταν οι Κούρδοι μαχητές ήταν στο στρατόπεδο Μπεκάα του Λιβάνου που βρίσκονταν υπό τη διεύθυνση του Bazol Erdal του κόμματος KCK που είχε την κωδική ονομασία Χουσεΐν Φεχμάν. Και αυτό συμπεριλαμβάνεται στις τουρκο-κουρδικές διαπραγματεύσεις που γίνονται με τον φυλακισμένο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν.