ΚΟΣΜΟΣ

Αύριο το πρωί η συνάντηση Ντάουνερ - Έρογλου

Αύριο το πρωί η συνάντηση Ντάουνερ - Έρογλου

Συνάντηση με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ θα έχει αύριο στις 9.30 το πρωί ο Ντερβίς Έρογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του χθες και ερωτηθείς για το Κυπριακό, ο κ. Έρογλου είπε πως στη συνάντησή του με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο θα του μεταφέρει για ακόμη μια φορά το αίτημα της τ/κ πλευράς για άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να επιμένουμε γιατί εάν περιμένουμε να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα, θα περάσει και ένας και δύο χρόνια. Ο Αναστασιάδης θα ολοκληρώσει τη θητεία του». Η οικονομική κρίση στο «νότο», πρόσθεσε, δεν θα περάσει σε 1 ή 2 χρόνια, ο λαός για να μάθει να ζει στην κρίση θα περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος, όπως σημείωσε.

Ως τ/κ πλευρά, είπε, επιθυμούν οι διαπραγματεύσεις να ξεκινήσουν το Μάιο, αλλά αναμένει πως η ε/κ πλευρά θα ζητήσει επιμήκυνση του χρόνου αναμονής μέχρι την έναρξη συνομιλιών. Για να υπάρξει συμφωνία πρέπει να θέλει και η άλλη πλευρά, συνέχισε ο κ. Έρογλου, υποστηρίζοντας πως μέχρι σήμερα δεν είδαν τέτοια επιθυμία από την ε/κ πλευρά, ισχυριζόμενος ότι πρέπει η διεθνής κοινότητα να πιέσει γι’ αυτό τους Ε/κ.