ΚΟΣΜΟΣ

Η Οργάνωση των Ισλαμικών Χωρών υποστηρίζει το Κοσσυφοπέδιο

Η Οργάνωση των Ισλαμικών Χωρών υποστηρίζει το Κοσσυφοπέδιο

«Είμαι πολύ ευγνώμων για τον Ekmeleddin Ihsanoglu και την προσωπική συμβολή του, στον Οργανισμό της Ισλαμικής Συνεργασίας και την υποστήριξη στην οποία παρείχαν στο Κοσσυφοπέδιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής το κράτος του Κοσσυφοπεδίου έχει αναγνωρισθεί από 31 χώρες του οργανισμού αυτού και ότι η συμβολή της οργάνωσης αυτής είναι πολύ σημαντική.

Ο γ.γ. του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, Εκμεντίν Ιχσάνογλου χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Κοσοβάρο πρωθυπουργό ως πολύ εποικοδομητική.

«Συζητήσαμε τις τελευταίες εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, τη νέα συμφωνία με τη Σερβία, που είναι πολύ σημαντική καθώς και την κατάσταση στα Βαλκάνια και στην περιοχή, καθώς και άλλα διάφορα διεθνή θέματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για όλους μας», είπε ο Ihsanoglu.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι έχει επισκεφθεί το ομόθρησκο Κοσσυφοπέδιο από το 1976, το 1991 και το 2003, αλλά τώρα ήταν η πρώτη φορά που το επισκέπτονταν ως γραμματέας του Ισλαμικού Οργανισμού, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Τόνισε ότι η Οργάνωση υποστηρίζει την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στα Ηνωμένα Έθνη και την πλήρη ένταξη του στον Οργανισμό της Ισλαμικής Συνεργασίας και ότι η θύρα για την οικονομική συνεργασία είναι πλήρως ανοικτή.

«Η Αναπτυξιακή Τράπεζα της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας είναι έτοιμη να υποστηρίξει μεγάλα έργα υποδομών, την οικονομική ανάπτυξη και άλλα κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα του Κοσσυφοπεδίου», είπε ο Ιχσάνογλου.