ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Ένοπλοι σκότωσαν τους γιους γνωστών δημοσιογράφων

Μεξικό: Ένοπλοι σκότωσαν τους γιους γνωστών δημοσιογράφων

Τραγικό θάνατο στα χέρια ενόπλων βρήκαν οι γιοι δύο γνωστών δημσιογράφων στο βόρειο Μεξικό.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας, οπλοφόροι εκτέλεσαν δύο γιους δύο γνωστών δημοσιογράφων στην πόλη Τσιουάουα, ενώ η αστυνομία ανακάλυψε επτά πτώματα αφημένα σε ένα προάστιο της Σιουδάδ δε Μέχικο, της πρωτεύουσας της χώρας.

Οι Αλφρέδο Πάραμο, 20 ετών, και Ντιέγκο Πάραμο, 21 ετών, δολοφονήθηκαν νωρίς το Σάββατο αφού καταδιώχθηκαν στο δρόμο από ένοπλους που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο, είπε ο εκπρόσωπος, Κάρλος Γκονσάλες.

Ήταν οι γιοι του Νταβίντ Πάραμο, γνωστού οικονομικού συντάκτη ο οποίος παρουσιάζει μια ραδιοφωνική εκπομπή, εμφανίζεται στο TV Azteca και υπογράφει μια στήλη σε μια εφημερίδα εθνικής κυκλοφορίας, και της Μάρτα Γκονσάλες, αρχισυντάκτριας της τοπικής εφημερίδας El Peso.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι έκαναν εκεί», είπε ο Κάρλος Γκονσάλες. Φαίνεται όμως πως οι δολοφονίες «δεν σχετίζονται με τις επαγγελματικές δραστηριότητες των γονέων τους».

Οι Μεξικανοί δημοσιογράφοι συχνά βρίσκονται στο στόχαστρο εκτελεστών των καρτέλ των ναρκωτικών, αν γράφουν για την δράση τους. Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (Committee to Protect Journalists, CPJ), μια μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, υπολογίζει ότι 25 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 1992.

Σε ένα άλλο επεισόδιο, οι αρχές ανακάλυψαν επτά πτώματα εγκαταλελειμμένα σε ένα προάστιο κοντά στην Πόλη του Μεξικού το πρωί της Κυριακής, όπως δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Δύο από τα πτώματα βρέθηκαν γυμνά. Η αστυνομία έχει εξακριβώσει την ταυτότητα των τριών από τους άνδρες, ηλικίας 14 ως 42 ετών, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό.

Κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, τα θύματα, που βρέθηκαν στη συνοικία Εκατέπεκ, εκτελέστηκαν με πυροβόλο όπλο, ανέφερε ο αξιωματικός.