ΚΟΣΜΟΣ

Χαιρετίζει το ψήφισμα του ΟΗΕ η αντιπολίτευση της Συρίας

Χαιρετίζει το ψήφισμα του ΟΗΕ η αντιπολίτευση της Συρίας

Ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης χαιρέτησε την Τετάρτη την καταδίκη από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών της «κλιμάκωσης» των επιθέσεων από το συριακό καθεστώς, και το «σαφές μήνυμα» προς τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σε σχετική ανακοίνωση η συριακή αντιπολίτευση «χαιρετίζει την ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που είναι ένα σαφές μήνυμα στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ να σταματήσει τη βίαιη καταστολή της εξέγερσης στη Συρία».

Ο συνασπισμός καλεί στο πλαίσιο αυτό, «όλους τους φίλους του λαού της Συρίας, να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να διασφαλιστεί η δημοκρατική μετάβαση της εξουσίας» στη Συρία και «να ασκήσουν πίεση στο καθεστώς να επιτρέψει την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας και να εξασφαλιστεί ότι οι εγκληματίες πολέμου θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Σε ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα που εγκρίθηκε με 107 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 59 αποχές, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ «χαιρετίζει την ίδρυση του Εθνικού Συνασπισμού της αντιπολίτευσης» τον οποίο αποκαλεί ένα «συνομιλητή αποτελεσματικό και αντιπροσωπευτικό για μια πολιτική μετάβαση». Ρωσία, Κίνα και Ιράν ψήφισαν κατά του ψηφίσματος, ενώ αρκετές χώρες, όπως η Βραζιλία, η Ινδία και η Ινδονησία απείχαν.