ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Τα φρένα του τρένου είχαν ελεγχθεί μία μέρα πριν το δυστύχημα

Καναδάς: Τα φρένα του τρένου είχαν ελεγχθεί μία μέρα πριν το δυστύχημα

Η αστυνομία του Καναδά άνοιξε την ποινική διαδικασία της υπόθεσης, με τη φονική έκρηξη της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας στην πόλη Λακ- Μεγκαντίκ του Κεμπέκ, λέγοντας ότι η τραγωδία είναι απίθανo να είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικής πράξης.


Οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε, σε 15 από 13 που ήταν στην προηγούμενη αναφορά της, ενώ 50 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μάικλ Φόργκετ, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αστυνομικές έρευνες, δηλώνοντας πάντως ότι είναι ασαφές αν αυτές θα οδηγήσουν στη άσκηση ποινικών διώξεων.

Εν τω μεταξύ η αρμόδια δημόσια υπηρεσία μεταφορών του Καναδά ανακοίνωσε ότι το τρένο της εταιρείας Montreal Maine & Atlantic Railway, είχε μία μόλις ημέρα πριν το φονικό δυστύχημα, περάσει από έλεγχο επιθεώρησης χωρίς να διαπιστωθεί κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

Οι αρμόδιοι παράγοντες της υπηρεσίας μεταφορών ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι ο έλεγχος είχε συμπεριλάβει και τα φρένα της αμαξοστοιχίας. Αυτό αναφέρθηκε καθώς το τρένο ενώ ήταν σταματημένο σε πόλη κοντά στα σύνορα του Κεμπέκ ξεκίνησε να κινείται χωρίς οδηγό καθώς δεν λειτούργησε σωστά το σύστημα πέδησης.

Η υπηρεσία μεταφορών του Καναδά, η οποία είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας κίνησης και ασφάλειας των τοπικών σιδηροδρόμων, ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχουν κανόνες για τον αριθμό των χειρόφρενων, που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί η στάθμευση ενός τρένου.

Όπως είπε ο γενικός διευθυντής της ασφάλειας των σιδηροδρόμων Λακ Μπέρντον οι μηχανικοί πρέπει να εκτελούν δοκιμές για να εξασφαλιστεί ότι η αμαξοστοιχία δεν μπορεί να κινηθεί.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων