ΚΟΣΜΟΣ

Επί ποδός η Βρετανία

Επί ποδός η Βρετανία

Με κομμένη την ανάσα αναμένει η Βρετανία τη γέννηση του νέου μέλους της Βασιλικής οικογένειας που θα έχει την τρίτη θέση στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Ο τοκετός της πριγκίπισσας Κέιτ Μίντλεντον είναι θέμα ωρών.

Σύμφωνα με την Daily Mail o πρίγκιπας Ουίλιαμ έφυγε από την βάση της βασιλικής αεροπορίας όπου υπηρετεί ως πιλότος ελικοπτέρου και μετέβη στο Λονδίνο για να βρίσκεται στο πλευρό της συζύγου του.

Η δούκισσα του Κέιμπριτζ θα γεννήσει σε ανακαινισμένη πτέρυγα του νοσοκομείου Σεν Μαίρη όπου η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε φέρει στον κόσμο τους πρίγκιπες Ουίλλιαμ και Χάρι, ενώ τον τοκετό έχει αναλάβει ο προσωπικός γυναικολόγος της βασίλισσας Ελισάβετ.

Το ιατρικό ανακοινωθέν όπου θα αναγράφεται το φύλο, το βάρος και η ώρα γέννησης του μωρού θα μεταφερθεί από τη βασιλική φρουρά στο παλάτι με άκρα μυστικότητα και θα αναρτηθεί με χαρτί σε τρίποδο έξω από το Μπάκιγχαμ.

Ο βρετανικός τύπος γράφει ότι οι νέοι γονείς δεν αναμένεται να ακολουθήσουν πιστά το βασιλικό πρωτόκολλο, κάτι που είχε πολλές φορές προσπαθήσει να κάνει και η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Όμως, η υστερία των Βρετανών όμως επεκτείνεται και στα γραφεία στοιχημάτων. Τί φύλο θα είναι το παιδί, πως θα ονομαστεί, ποια ημέρα θα γεννηθεί και αν η Κέιτ γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό ή καισαρική είναι μερικά μόνο από τα αγωνιώδη ερωτήματα. Οι μπουκμέικερς όμως δίνουν τις δικές τους απαντήσεις.

Σε ό,τι αφορά το όνομα, αν είναι κορίτσι παίζει το "Αλεξάνδρα" ενώ αν είναι αγόρι το "Γεώργιος" το όνομα του πατέρα της Ελισάβετ. Όσο για την ημερομηνία γέννησης, πιο πιθανή θεωρείται η 17η Ιουλίου.

Από το ευτυχές γεγονός αναμένεται να ενισχυθεί και η βρετανική οικονομία κατά 280 εκατομμύρια ευρώ. Την αρχή θα κάνει μια γνωστή εταιρία κοσμημάτων που θα μοιράσει για γούρι από ένα ασημένιο νόμισμα σε όλα τα παιδιά που θα έρθουν στον κόσμο και σε όλα τα μαιευτήρια της Βρετανίας, την ίδια ημέρα με το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας.