ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Σύσταση προς τους Ρώσους να μην ταξιδεύουν στην Αίγυπτο

Μόσχα: Σύσταση προς τους Ρώσους να μην ταξιδεύουν στην Αίγυπτο

Να αποφύγουν την Αίγυπτο εξαιτίας των ταραχών που πλήττουν όλη τη χώρα και ως εκ τούτου και τουριστικές περιοχές κάλεσε του Ρώσους πολίτες εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.


Ο Αλεξάντρ Λουκάσεβιτς υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ότι «οι Οι συγκρούσεις και οι ταραχές που άρχισαν στην πρωτεύουσα επεκτείνονται γρήγορα σε άλλες αιγυπτιακές πόλεις, περιλαμβανομένων αυτών που επισκέπτονται οι τουρίστες. Σ' αυτές τις συνθήκες, το υπουργείο συνιστά στους Ρώσους πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Αίγυπτο».

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Αίγυπτο περισσότεροι από 50.000 Ρώσοι τουρίστες, σύμφωνα με τον ρωσικό οργανισμό τουρισμού.

«Οι τουρίστες συνεχίζουν να περνούν τις διακοπές τους ήρεμα στα θέρετρα. Τους συνιστούμε να μην βγαίνουν από τα ξενοδοχεία μετά τις 19:00», υπογράμμισε η εκπρόσωπος του οργανισμού τουρισμού Ιρίνα Στσεγκόλκοβα, σύμφωνα με το πρακτορείο ITAR-TASS.

«Όλες οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται αρκετά μακριά από τα ξενοδοχεία, όμως ο οργανισμός είναι έτοιμος για οποιαδήποτε εξέλιξη της κατάστασης ακόμη και προς το χειρότερο, όταν μια απομάκρυνση των τουριστών ενδέχεται να καταστεί απαραίτητη», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Προς το παρόν ουδείς έχει έρθει σε επαφή με το ταξιδιωτικό γραφείο του για να φύγει από τη χώρα πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία, δήλωσε από την πλευρά του στο πρακτορείο Ria Novosti ο εκπρόσωπος της ρωσικής ένωσης τουριστικών πρακτόρων.

Διαβάστε επίσης:

Αίγυπτος: Μολότοφ σε εκκλησία και σπίτια χριστιανών