ΚΟΣΜΟΣ

Προληπτική κράτηση 15 ημερών για τον ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων

Προληπτική κράτηση 15 ημερών για τον ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων

Σε προληπτική κράτηση για 15 ημέρες ετέθη ο πνευματικός ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων, Μοχάμεντ Μπαντίε, για «παρακίνηση σε δολοφονία» διαδηλωτών, οι οποίοι τάσσονταν κατά του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι –ο οποίος προέρχεται από την Αδελφότητα–, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Τη σύλληψη του Μπαντίε καταδικάζει η Μουσουλμανική Αδελφότητα, λέγοντας ότι αποτελεί μέρος σχεδίου κατά της επανάστασης του 2011 που έδιωξε τον Χόσνι Μουμπάρακ.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Χαλέντ Χανάφι, μέλος του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης (πολιτικής πτέρυγας των Αδελφών Μουσουλμάνων) είπε ότι δεν θα αλλάξει η πορεία του κινήματος από την σύλληψη του Μπαντίε.

«Είναι πολύτιμος για μας και υποφέρουμε. Αλλά η Αδελφότητα λειτουργεί ως συνασπισμός σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και η σύλληψή του δεν θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις μας και το ειρηνικό δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε» είπε ο Χανάφι.

Ο Μπαντίε, ο οποίος φυγοδικούσε από τις 3 Ιουλίου, οπότε εκδηλώθηκε το στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Μόρσι, συνελήφθη τη νύχτα της Δευτέρας στο Κάιρο.

Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει την Κυριακή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στη δικάσιμο αναμένεται να προσαχθεί μαζί με δύο υπαρχηγούς του, οι οποίοι επίσης κρατούνται.

Ο επικεφαλής καθοδηγητής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συνελήφθη κοντά στην περιοχή αλ- Ραμπαά Αντίγια, όπου την περασμένη Τετάρτη σκοτώθηκαν περισσότεροι από 280 υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ανετράπη από τον στρατό στις 3 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Αίγυπτος: Προσωρινός ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων ο Μαχμούντ Εζάτ

Αίγυπτος: Αύριο κρίνεται η αποφυλάκιση Μουμπάρακ

Συνελήφθη ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης «Μουσουλμανικής Αδελφότητας»