ΚΟΣΜΟΣ

Άσαντ: Η Συρία θα βγει νικητής

Άσαντ: Η Συρία θα βγει νικητής

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ δήλωσε ότι η χώρα του θα βγει "νικητής" από μια αναμέτρηση με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα αλ-Ακμπαρ του Λιβάνου.

Αρκετές χώρες της Δύσης, με τις ΗΠΑ επικεφαλής, κάνουν λόγο για στρατιωτική επίθεση εναντίον του συριακού καθεστώτος, το οποίο κατηγορούν ότι έκανε χρήση χημικών όπλων εναντίον των πολιτών στις 21 Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό.

"Από την έναρξη της κρίσης, εσείς το ξέρετε, περιμένουμε τη στιγμή που ο πραγματικός μας εχθρός θα αποκαλυφθεί", τόνισε ο Ασαντ ενώπιον σύρων αξιωματούχων, γράφει η αλ-Ακμπαρ.

"Γνωρίζω ότι το ηθικό σας είναι υψηλό και ότι είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε επίθεση και να προασπίσετε την πατρίδα. Είναι μια ιστορική αναμέτρηση από την οποία θα βγούμε νικητές", δήλωσε.

Αποχωρούν οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ

Oι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ που ερευνούν σχετικά με τις καταγγελίες για τη χρήση χημικών όπλων κοντά στη Δαμασκό θ' αναχωρήσουν από τη Συρία το Σάββατο, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.

Οι εμπειρογνώμονες επιβαίνοντας σήμερα σε έξι οχήματα του ΟΗΕ κατευθύνθηκαν σε μια από τις περιοχές της καταγγελθείσας επίθεσης για να συνεχίσουν για τρίτη ημέρα τις έρευνές τους, μετέδωσε φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.