ΚΟΣΜΟΣ

Εκστρατεία στην Ινδία βάζει οριστικό τέλος στο σωματεμπόριο

Εκστρατεία στην Ινδία βάζει οριστικό τέλος στο σωματεμπόριο

Η Πίγιου έμεινε μόνη σε ηλικία 21 ετών όταν ο σύζυγός της την παράτησε και ο εξ αγχιστείας αδελφός της την πούλησε σε νταβατζή στα κόκκινα φανάρια της περιοχής Γουατγκουντζ στη Νότια Καλκούτα. Σήμερα σε ηλικία 34 ετών, η Πίγιου ξεκινάει μία νέα ζωή, μαζί με άλλες γυναίκες που έπεσαν θύματα σωματεμπορίας.

Η εκστρατεία «Sonar Bangla» αποτελείται από 10 πρώην θύματα σωματεμπορίας από τα πορνεία της Γουατγκουντζ τα οποία πλέον παρακολουθούν μαθήματα μαγειρικής από τους σεφ του πολυτελούς ξενοδοχείου Κενιλγουορθ.

Με την υποστήριξη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Apne Aap, γυναίκες σε όλο τον κόσμο που έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης βρίσκουν χάρη στο SEG δυνατότητες εναλλακτικών επιλογών διαβίωσης, όπως μαγείρεμα, ράψιμο και κατασκευές. Πλέον οι γυναίκες αυτές εναποθέτουν τις ελπίδες τους στα μαθήματα μαγειρικής για την απόκτηση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Από το 2008 , το Sonar Banglagroup μαγειρεύει τα γεύματα της ημέρας για κάποια σχολεία στην περιοχή. Οι γυναίκες έχουν επίσης λάβει παραγγελίες από κάποια εργοστάσια και γραφεία σε κοντινές περιοχές , δήλωσε ο Ανουπαμ Ντας , κρατικός συντονιστής της Apne Aap στη Δυτική Βεγγάλη .