ΚΟΣΜΟΣ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μπαχρέιν

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μπαχρέιν
Ο βασιλιάς του Μπαχρέιν Χάμαντ Μπιν Ίσα αλ Χαλίφα κήρυξε σήμερα τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες, σε μία προσπάθεια...

Ο βασιλιάς του Μπαχρέιν Χάμαντ Μπιν Ίσα αλ Χαλίφα κήρυξε σήμερα τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η σιιτική εξέγερση.

Με διάταγμά του ο βασιλιάς "εξουσιοδοτεί τον επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας του Μπαχρέιν να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών", όπως ανέφερε η ανακοίνωση η οποία αναγνώστηκε στην τηλεόραση. Γι' αυτό το σκοπό θα χρησιμοποιηθεί ο στρατός, η αστυνομία, η εθνοφρουρά και "κάθε άλλη δύναμη, αν αυτό κριθεί αναγκαίο".

Η επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης χαρακτηρίστηκε στην ανακοίνωση "πράξη εθνικής ασφάλειας", ενώ επισημάνθηκε ότι επιβλήθηκε αφού απειλήθηκαν οι θεσμοί, η οικονομία και οι πολίτες του Μπαχρέιν.

Εντωμεταξύ, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα στη διάρκεια συγκρούσεων με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στο Μπαχρέιν, όπως ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο στρατιώτης πυροβολήθηκε από τους διαδηλωτές.

Σημειώνεται ότι η Σαουδική Αραβία έστειλε περίπου 1.000 στρατιώτες χθες στο Μπαχρέιν, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα περίπου 500, έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης της χώρας, γεγονός που προκάλεσε την οργή των διαδηλωτών.