Ζητούν αναγνώριση της ταυτότητας Ορθοδόξων Αλβανών στα Σκόπια

Newsroom Newsroom

Ζητούν αναγνώριση της ταυτότητας Ορθοδόξων Αλβανών στα Σκόπια

Μια σειρά θεμάτων που έχουν σχέση με τους Αλβανούς Ορθόδοξους Χριστιανούς που βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή των Σκοπίων έθεσε ο πρόεδρος των Ορθόδοξων Αλβανών της περιοχής Άνω Ρέκα των Σκοπίων –γνωστή στα σλαβικά ως Γκόρνα Ρέκα-, Branko Manojlovski, στη συνάντησή του στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος στο Σικάγο.

Μιλώντας για αυτό το θέμα,που αποτελεί ταμπού σήμερα- 72 χρόνια ολοκληρωτικών και κομμουνιστικών καθεστώτων, δήλωσε ότι η αλβανική επαρχία της Άνω Ρέκα που περιλαμβάνουν 17 χωριά ζουν κυρίως Αλβανοί Ορθόδοξοι, ένας πληθυσμός πάνω από 250 χιλιάδες κατοίκους, με μακραίωνη ιστορία, στη μητρική γλώσσα, στον πολιτισμό και την αλβανική ορθόδοξη παράδοση.

Στους Ορθόδοξους Αλβανούς, δήλωσε ο Μπράνκο Μονοϊλόφκσι, είχε απαγορευθεί η ελεύθερη έκφρασή μέσα στην κομμουνιστική εποχή των Σλάβων στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία. Και αυτή ήταν μια προσπάθεια να αφήσουν τους Ορθόδοξους Αλβανούς στην ιστορική λήθη.

Ο Μπράνκο Μονοϊλόφκσι δήλωσε ότι προτίθεται να τεθεί το ζήτημα των Ορθόδοξων Αλβανών στο Αμερικανικό Κογκρέσο για να αναγνωριστούν ως μειονότητα στο σκοπιανό κράτος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved