ΚΟΣΜΟΣ

Ζάιμπερτ: Η αξιοπιστία της Ελλάδας θα απαντηθεί με αξιοπιστία

Ζάιμπερτ: Η αξιοπιστία της Ελλάδας θα απαντηθεί με αξιοπιστία

«Πάντα επιμέναμε η Ελλάδα να αποδεικνύει αξιοπιστία στην εφαρμογή του προγράμματος και ότι τότε βεβαίως σε αυτό θα «σταθεί απέναντι»  η αξιοπιστία των ευρωπαίων εταίρων»

δήλωσε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι από την συνάντηση (ενν. της Άγγελα Μέρκελ με τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά την Παρασκευή) «αυτό που μπορεί κανείς να περιμένει είναι ότι η Καγκελάριος θα ακούσει με μεγάλο ενδιαφέρον πώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει την κατάσταση στην χώρα του και την εφαρμογή των συμφωνηθέντων».

«Θέλω για άλλη μια φορά να επισημάνω, σε περίπτωση που υπάρχουν λανθασμένες προσδοκίες, ότι η συνάντηση δεν είναι μια συνάντηση για διαπραγματεύσεις. Η τρόικα είναι αυτή η οποία κάθε φορά ελέγχει πώς προχωρά η εφαρμογή των συμφωνηθέντων από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό δεν είναι διμερές θέμα κάποιων εθνικών κυβερνήσεων. Εμείς θεωρούμε τον εαυτό μας πολύ στενό εταίρο των Ελλήνων σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τις μεταρρυθμίσεις και για τις δυσκολίες οι οποίες πρέπει να υπερπηδηθούν στην Ελλάδα, καθώς και για την σκληρότητα την οποία πολλοί άνθρωποι πρέπει να υποστούν σε αυτή την διαδικασία. Παραταύτα πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος για την Ελλάδα, ο οποίος δείχνει και τις πρώτες επιτυχίες και ο οποίος θα φέρει τη χώρα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πίσω σε έναν καλό σταθερό και βιώσιμο δρόμο. Για όλα αυτά η Καγκελάριος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συζητήσουν και για την Καγκελάριο μπορώ να πω ότι προσβλέπει σε αυτή την συνάντηση», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Διαβάστε επίσης:

Επικίνδυνη αποστολή Σαμαρά σε Μέρκελ