ΚΟΣΜΟΣ

Πρώην πρέσβης Βρετανίας: Λύση στο Κοσσυφοπέδιο ανταλλαγή εδαφών

Πρώην πρέσβης Βρετανίας: Λύση στο Κοσσυφοπέδιο ανταλλαγή εδαφών

«Μια μόνιμη λύση θα ήταν η διαίρεση του Κοσσυφοπεδίου ή η ανταλλαγή εδαφών» υποστήριξε ο πρώην Βρετανός πρέσβης στο Βελιγράδι, Sir Ivor Anthony Roberts, όπως αναφέρει η αλβανική εφημερίδα «Λάιμ».

Ο Roberts πιστεύει ότι θα ήταν υποκριτικό να απαγορευθεί η ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, αφού το Κοσσυφοπέδιο δεν έχει ακόμη αναγνωρισθεί από μερικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ιδέα ότι το ζήτημα της εκκρεμότητας των συνόρων πρέπει να εμποδίσει στην ένταξη στην ΕΕ, θα μπορούσε να ισχύσει όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά τη Βρετανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και τη Δανία, είπε ο Ρόμπερτς σε συνέντευξή του στη σερβική εφημερίδα Politika.

«Η συμφωνία αποτελεί θετικό αποτέλεσμα και πιστεύω ότι πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς αξίζει συγχαρητήρια. Αλλά, μια μόνιμη λύση, όσο επώδυνη και αν είναι για τα δύο μέρη, Σερβία και Κοσσυφοπέδιο, είναι ο διαχωρισμός του Κοσσυφοπεδίου ή ενδεχομένως μια ανταλλαγή εδαφών», δήλωσε ο Roberts.

Τέλος, εκτιμάότι θα ήταν φυσικό μετά τη διόρθωση των εδαφών με τη Σερβία, το Κοσσυφοπέδιο να έχει το δικαίωμα της συνένωσης με την Αλβανία και ότι δεν θα ήταν λογικό να επιτραπεί η αυτοδιάθεση του Κοσσυφοπεδίου, όπως έγινε με τις σερβικές και κροατικές μειονότητες στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων