ΚΟΣΜΟΣ

Χάος από την κακοκαιρία στην βόρεια Ευρώπη

Χάος από την κακοκαιρία στην βόρεια Ευρώπη

Η καταιγίδα-γίγας που σημειώθηκε απειλεί να προκαλέσει το μεγαλύτερο παλιρροϊκό κύμα των τελευταίων δεκαετιών, σύμφωνα με τους ειδικούς

Πρόκειται για άνευ προηγουμένου κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη βόρεια Ευρώπη, αφήνοντας - μέχρι στιγμής - τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους νεκρούς ή αγνοούμενους και προκαλώντας χάος στις μεταφορές.

Στην Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Σκωτία δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν επί αρκετές ώρες, ενώ μεγάλο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου αυτών των χωρών τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Δέντρα και άλλα αντικείμενα έχουν πέσει πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ έχουν αναφερθεί και πλημμύρες. Η γέφυρα που ενώνει τη Σουηδία με τη Δανία, μία από τις μεγαλύτερες σε ολόκληρη την Ευρώπη, έκλεισε. Δεκάδες χιλιάδες σπίτια έμειναν για πολλές ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

16890687 Europe Weather Storm  JPEG 0d93f.limghandler

Οι άνεμοι έφτασαν ακόμη και τα 228 χιλιόμετρα ανά ώρα στη Σκωτία, όπου ένας οδηγός σκοτώθηκε όταν το φορτηγό που οδηγούσε παρασύρθηκε από τον αέρα και ανετράπη, λίγο έξω από το Εδιμβούργο.

Ακόμη δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από πτώσεις δέντρων. Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από πτώση δέντρου στην κεντρική Βρετανία.

Στη νότια ακτή της Σουηδίας δύο ναύτες αγνοούνται, μετά την πτώση τους στη θάλασσα.

16892612 2013 12 05T183635Z 2015216766 GM1E9C6075V01 RTRMADP 3 EUROPE STORM.limghandler

Η Γερμανία ενίσχυσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης γύρω από το λιμάνι του Αμβούργου, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα στα σχολεία.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αναμένεται να σημειωθεί νέο κύμα κακοκαιρίας.