ΚΟΣΜΟΣ

Φονική κακοκαιρία στη βόρεια Ευρώπη

Φονική κακοκαιρία στη βόρεια Ευρώπη

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη βόρεια Ευρώπη, ενώ τουλάχιστον εννέα άνθρωποι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, είναι νεκροί και αγνοούμενοι από το πέρασμα της θύελλας Ξάβερ.

Στη Βρετανία, όπου οι άνεμοι έπνεαν με 225 χιλιόμετρα την ώρα, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι ενώ οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση 15.000 σπιτιών.

kakokairia2

Στη δυτική Δανία, σκοτώθηκε μία 72χρονη που επέβαινε σε φορτηγό. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πολωνία όταν δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στα βόρεια της χώρας, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στη νότια Σουηδία, ενώ δύο Φιλιππινέζοι αγνοούνται στη χώρα.

Στη Δανία, διακόπηκαν για μία ημέρα οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, και τέθηκαν πάλι σε λειτουργία με περιορισμένα δρομολόγια. Το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης άνοιξε εκ νέου, αλλά μόνο ένας μικρός αριθμός πτήσεων κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί.

Οι Αρχές στη Δανία εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε 30.000 καταστήματα και σπίτια που επλήγησαν από την θύελλα.

kakokairia3

Δύο τρένα εκτροχιάστηκαν στο νησί Φούνεν της Δανίας με αποτέλεσμα ο ένας μηχανοδηγός να τραυματιστεί ελαφρά. Στα νότια της χώρας, τρία άτομα τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν βγήκε από την πορεία του.

Στη Γερμανία, η οποία επίσης επλήγη σε μικρότερο βαθμό, η Lufthansa ακύρωσε την Παρασκευή 70 πτήσεις, κυρίως εσωτερικές.

Προβλήματα προκλήθηκαν στις σιδηροδρομικές γραμμμές από τα δέντρα που έπεσαν στο βόρειο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χολστάιν, ενώ στο Αμβούργο πλημμύρισε η ψαραγορά και ορισμένοι δρόμοι κατά μήκος του ποταμού Έλβα. Η αστυνομία ανακοίνωσε, πάντως, σήμερα ότι τα χειρότερα πέρασαν.

kakokairia6

Η Βρετανία επλήγη πρώτη από την θύελλα. Ένας οδηγός φορτηγού σκοτώθηκε όταν ανετράπη το όχημά του και συγκρούστηκε με άλλα σε δρόμο κοντά στο Εδιμβούργο.

Ένας άνδρας κοντά στο Νότινγχαμ της Αγγλίας σκοτώθηκε από πτώση δέντρου.

Στη Σκωτία έπνεαν άνεμοι με ταχύτητα 228 χιλιόμετρα την ώρα. Οι πτήσεις από τα αεροδρόμια της Γλασκώβης, του Εδιμβούργου και του Αμπερντίν ακυρώθηκαν χθες.

kakokairia8

Στην Ολλανδία σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης πλημμύρες--στο Ντόρντρεχτ και το Ρότερνταμ.

Η αεροπορική εταιρεία KLM ματαίωσε την Πέμπτη δεκάδες πτήσεις από το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ Σίπχολ.

Διαβάστε επίσης: Χάος από την κακοκαιρία στην βόρεια Ευρώπη

Σοκ: Αέρας «σήκωσε» νταλίκα από το δρόμο (βίντεο)

Nεκροί και προβλήματα από την σφοδρή θύελλα στην βορειοδυτική Ευρώπη