ΚΟΣΜΟΣ

Βούλγαρος Ευρωβουλευτής: Οι Τούρκοι πρέπει να πάρουν ένα μάθημα

Βούλγαρος Ευρωβουλευτής: Οι Τούρκοι πρέπει να πάρουν ένα μάθημα

Στις παρατηρήσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Ερντογάν στην Κεσάνι για το τμήμα της Θράκης, αντέδρασε έντονα ο Βούλγαρος Ευρωβουλευτής από την Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Εβγένι Κιρίλοφ.

«Οι συνάδελφοί μου και εγώ είμαστε ευαίσθητοι σε δηλώσεις του είδους αυτού, οι οποίες δεν προοιωνίζουν τίποτε καλό», είπε

Σύμφωνα με τις απόψεις του Βούλγαρου πολιτικού, δηλώσεις που περιέχουν αλυτρωτικές τάσεις, μερικές φορές εκφράζουν τη ρομαντική ματιά στο παρελθόν για εσωτερική χρήση, αυτό στην Τουρκία μπορεί να ακούγεται ως καλό, αλλά πρέπει να δούμε την ευρύτερη εικόνα, όπως για παράδειγμα οι δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού « ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι Τουρκία και η Τουρκία είναι Κοσσυφοπέδιο».

«Είμαι πεπεισμένος ότι πιθανόν με την παρέμβαση των Ελλήνων συναδέλφων, να προβούμε σε αλλαγές σε αυτό το πλαίσιο. Στην περίπτωση που συμβεί αυτό, η έκθεση θα εγκριθεί σύντομα και πιστεύω ότι οι Τούρκοι πολιτικοί θα μάθουν κάτι από αυτήν, έτσι πρέπει, και να μην προδικάζουν», είπε ο Κιρίλοφ.

«Το ζήτημα είναι να αντιδράσουμε σε αυτήν την περίπτωση ως ευρωπαϊκή κοινωνία, όχι μεμονωμένα η χώρα μας», δήλωσε ο Κιρίλοφ, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.