ΚΟΣΜΟΣ

Διατεθειμένος να διαπραγματευτεί με τον Σνόουντεν πράκτορας της NSA

Διατεθειμένος να διαπραγματευτεί με τον Σνόουντεν πράκτορας της NSA

Ο πράκτορας της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) ο οποίος έχει αναλάβει να αποτιμήσει τη ζημιά που προκάλεσε ο πρώην τεχνικός σύμβουλός της, Έντουαρντ Σνόουντεν, όταν αποκάλυψε το εύρος των παρακολουθήσεων που έκανε η υπηρεσία, δήλωσε ότι θα ήταν διατεθειμένος να διαπραγματευτεί μαζί του, με αντάλλαγμα τα έγγραφα που έχει κλέψει και δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "60 Λεπτά" που θα μεταδοθεί την Κυριακή από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο Ρικ Λέτζετ δηλώνει ότι θα έκρινε θετικά την έναρξη συνομιλιών με τον Σνόουντεν, ο οποίος έχει καταφύγει στη Ρωσία αλλά διώκεται στις ΗΠΑ με την κατηγορία της κατασκοπείας. Διευκρίνισε όμως ότι αυτή είναι "προσωπική του άποψη".

Από το 1,7 εκατομμύριο έγγραφα που υπολογίζεται ότι έχει στην κατοχή του ο Σνόουντεν μέχρι στιγμής έχουν δοθεί στα μέσα ενημέρωσης περίπου 58.000, σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν.

"Αξίζει τον κόπο να κάνουμε μια κουβέντα", αλλά μόνο εάν ο Σνόουντεν διαβεβαιώσει ότι τα υπόλοιπα έγγραφα δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα, είπε ο Λέτζετ σύμφωνα με ένα απόσπασμα της συνέντευξης αυτής το οποίο προβλήθηκε σήμερα.

Ωστόσο ο διευθυντής της NSA, στρατηγός Κιθ Αλεξάντερ, δεν συμμερίζεται αυτήν την άποψη.