ΚΟΣΜΟΣ

Αναστάτωση στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου από ύποπτο δέμα

Αναστάτωση στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου από ύποπτο δέμα

Κόκκινος συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, όταν εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο στις αποσκευές ταξιδιώτη, την ώρα που ο τελευταίος επιχειρούσε να περάσει από τον ηλεκτρονικό έλεγχο.

Στο σημείο μετέβησαν αμέσως πυροτεχνουργοί, ενώ οι τοπικές αρχές έδωσαν εντολή να κλείσουν όλοι οι δρόμοι γύρω από το αεροδρόμιο και να σταματήσουν όλες οι πτήσεις μέχρι να ερευνηθούν οι αποσκευές του επιβάτη.

EDIMBOURG 4

Οι υπόλοιποι ταξιδιώτες κλήθηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο που εντοπίστηκε η αποσκευή, ενώ διανεμήθηκαν κουβέρτες από το προσωπικό.
Την ίδια ώρα, σε δύο αεροσκάφη επετράπη η προσγείωση, αλλά όχι η απογείωση, ενώ αναμένεται να σημειωθούν σημαντικές καθυστερήσεις στις πτήσεις.
Παράλληλα, ο ταξιδιώτης που έφερε την αποσκευή κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στους αστυνομικούς.

edinburg 2


«Δε μπορούμε να δώσουμε σαφείς πληροφορίες για το πότε θα ανοίξει το αεροδρόμιο, αλλά συμβουλεύουμε τον κόσμο να επικοινωνεί με τις αεροπορικές εταιρίες πριν φτάσει στο αεροδρόμιο. Αν σκοπεύετε να μετακινηθείτε από ή προς την πόλη, επιλέξετε διαφορετική πορεία», σχολίασε αξιωματούχος των τοπικών αρχών στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.