ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ στην Τουρκία: Στα 12 της παντρεύτηκε και στα 14 της βρέθηκε νεκρή!

ΣΟΚ στην Τουρκία: Στα 12 της παντρεύτηκε και στα 14 της βρέθηκε νεκρή!

Η Τουρκική εφημερίδα «Ταράφ» αναφέρεται σε μία ακόμα τραγωδία που συγκλονίζει την Τουρκία με θέμα τα κοριτσάκια που τα παντρεύουν από τα 13 τους. Πρόκειται για άλλη μία περίπτωσης 13χρονης που παντρεύτηκε με το ζόρι και στα 14 της βρέθηκε νεκρή.

Πρόκειται για τη 14χρονη μητέρα δύο παιδιών Καντέρ Ερτέν που κατάγεται από το Σίιρτ, που βρέθηκε στο σπίτι της πυροβολημένη. Η οικογένεια της κάνει λόγο για αυτοκτονία.

Η κοπέλα παντρεύτηκε με διακανονισμό στα 12 της και στα 13 έγινε μητέρα.

Η εισαγγελία του Περβάρι κρίνοντας ως ύποπτο τον θάνατο του κοριτσιού άρχισε έρευνα.

Η σωρός του νέου κοριτσιού μετά από το περιστατικό στάλθηκε στην ιατροδικαστική του Ντιγιαρμπακίρ για νεκροψία.

Το θέμα των παιδιών-νυφών είναι ένα τα προβλήματα που αναμένουν λύση στην Τουρκία. Σύμφωνα με Report που έδωσε το Διεθνές Ίδρυμα Στρατηγικών Ερευνών (USAK), το ποσοστό των αντρών που παντρεύονται σε ηλικία κάτω των 18 είναι 6,9% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών είναι 31,7%.

Στην κατάταξη του αριθμού των παιδιών-νυφών η Τουρκία έρχεται δεύτερη στην Ευρώπη μετά από την Γεωργία. Αυτό όμως το ποσοστό του 14% καθορίστηκε με βάση πληροφορίες από την Διεύθυνση Δημοτολογίου και Πληθυσμού. Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν όμως μόνο τους εγκεκριμένους με δικαστική απόφαση γάμους και όχι τους γάμους που υπάρχουν πραγματικά στην κοινωνία.