Στο «κενό» οι κατηγορίες εναντίον του Γούντι Άλεν

Στο «κενό» οι κατηγορίες εναντίον του Γούντι Άλεν

Δεν διεξάγεται έρευνα σε βάρος του Γούντι Άλεν, ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών του Κονέκτικατ, μετά την καταγγελία της υιοθετημένης κόρης του σκηνοθέτη ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πατέρα της όταν ήταν 7 ετών.

Το 1993, μετά την έρευνα που είχε διεξαχθεί τότε, ο εισαγγελέας είχε αποφασίσει να μην ασκήσει δίωξη στον Άλεν, ο οποίος, σημειωτέον, αρνείται τις κατηγορίες. Νομικοί υποστηρίζουν ότι πλέον η υπόθεση πιθανότατα έχει παραγραφεί.

«Δεν έχουμε καμία έρευνα σε εκκρεμότητα. Εάν λαμβάναμε κάποια καταγγελία θα την εξετάζαμε, όπως κάνουμε με όλες, και θα κάναμε τις κατάλληλες ενέργειες», είπε ο Μαρκ Ντιπουί, ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Κονέτικατ.

Η Ντίλαν Φάροου, 28 ετών σήμερα, περιέγραψε την κακοποίησή της από τον 78χρονο Άλεν σε επιστολή της που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς. Σύμφωνα με την καταγγελία της, ο Άλεν την κακοποίησε σεξουαλικά στο σπίτι που διατηρούσε η ηθοποιός και πρώην σύντροφος του σκηνοθέτη, Μία Φάροου, στο Κονέκτικατ.

Με βάση τη νομοθεσία της Πολιτείας, ο εισαγγελέας που εξετάζει μια καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου έχει στη διάθεσή του χρονικό διάστημα 5 ετών για να ασκήσει δίωξη. Η Φάροου υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε το 1992.

Διαβάστε επίσης:

Αρνείται τις κατηγορίες της Ντίλαν, ο Γούντι Άλεν

O Γούντι Άλεν αρνείται τις κατηγορίες της υιοθετημένης κόρης του