Η Μέρκελ υποστηρίζει τον Γιούνκερ για την ηγεσία των συντηρητικών

Η Μέρκελ υποστηρίζει τον Γιούνκερ για την ηγεσία των συντηρητικών

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ υποστηρίζει τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup, ως υποψήφιο των συντηρητικών της ΕΕ στις φετινές ευρωεκλογές.

 

Μιλώντας έπειτα από συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπέτελ που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βερολίνο, η Μέρκελ δήλωσε: "Δεν είναι μυστικό ότι τρέφω μεγάλη συμπάθεια γι' αυτόν". Η Μέρκελ ηγείται της γερμανικής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, του μεγαλύτερου μέλους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Η καγκελάριος δήλωσε πως η απόφαση θα ληφθεί σε μια συνάντηση του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Μαρτίου στο Δουβλίνο. "Δεν παίρνουμε μόνοι μας αυτή την απόφαση", τόνισε.

Το κόμμα του Γιούνκερ βρίσκεται τώρα στην αντιπολίτευση στο Λουξεμβούργο και ο πρώην πρωθυπουργός προωθείται για να έχει πρώτο ρόλο στις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν από τις 22 ως τις 25 Μαΐου.

Ο Μπέτελ δήλωσε πως "οι επίτροποι διορίζονται από τις κυβερνήσεις. Αν ο κ. Γιούνκερ μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Επιτροπής, φυσικά θα υποστηρίζαμε αυτή την υποψηφιότητα".