Βρετανία: Στην τρίτη θέση το συντηρητικό κόμμα σε τοπική ψηφοφορία

Βρετανία: Στην τρίτη θέση το συντηρητικό κόμμα σε τοπική ψηφοφορία

Το Συντηρητικό Κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον πέρασε στην τρίτη θέση πίσω από το ακροδεξιό, αντι-ευρωπαϊκό Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου κατά την ψηφοφορία για την ανανέωση μίας έδρας της Βουλής των Κοινοτήτων, την οποία εξασφάλισε ο υποψήφιος του Εργατικού Κόμματος.

Η χθεσινή ψηφοφορία για μία έδρα της βόρειας Αγγλίας στην 650μελή Βουλή των Κοινοτήτων αποτελεί το πρώτο εκλογικό τεστ αυτού του έτους πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου και εν όψει των βουλευτικών εκλογών του 2015.

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι το Κόμμα της Ανεξαρτησίας προηγείται του Συντηρητικού Κόμματος στις ευρωεκλογές και είναι πιθανόν να οδηγήσει σε κατακερματισμό της κεντρο-δεξιάς ψήφου το 2015.

Η έδρα του Γουίδενσο και του Σέιλ ιστ, στα περίχωρα του Μάντσεστερ θεωρείται έδρα του Εργαιτκού Κόμματος. Η ψηφοφορία διεξήχθη μετά τον θάνατο του βουλευτή μέλους των Εργατικών που κατείχε την έδρα.

Το Εργατικό Κόμμα εξασφάλισε 13.261 ψήφους, το Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου 4.301 ψήφους και το Συντηρητικό Κόμμα 3,479 ψήφους.