ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 8 οι νεκροί από την πτώση στέγης σε πάρτι φοιτητών

Τουλάχιστον 8 οι νεκροί από την πτώση στέγης σε πάρτι φοιτητών

Στους οκτώ ανέρχονται οι νεκροί από την κατάρρευση της στέγης ενός κτιρίου στην πόλη Τσοντζού της Νότιας Κορέας ενώ δεκάδες άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

Συνολικά, στην αίθουσα συναυλιών υπολογίζεται ότι είχαν συγκεντρωθεί 450 πρωτοετείς φοιτητές όταν υποχώρησε η στέγη, γύρω στις 21:15, τοπική ώρα (14:15 ώρα Ελλάδας) εξαιτίας του βάρους του χιονιού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια. Ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 73 άνθρωποι τραυματίστηκαν και οι 15 από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση.

tr20249234

Η κατάρρευση προκλήθηκε πιθανότατα από τη συσσώρευση μεγάλης ποσότητας χιονιού στη στέγη του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται σε ένα τουριστικό συγκρότημα. Στην αίθουσα αυτή γινόταν μια τελετή για την υποδοχή πρωτοετών φοιτητών. Ένας από τους φοιτητές είπε στο τηλεοπτικό κανάλι YTN ότι η στέγη άρχισε να υποχωρεί κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν το βήμα του ομιλητή. "Ακολούθησε χάος και όλος ο κόσμος έτρεξε προς τις εξόδους, με φωνές και κλάματα", αφηγήθηκε.

Στις εικόνες που μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, διακρίνονται οι τραυματισμένοι φοιτητές που μεταφέρονται με φορεία αφού απεγκλωβίστηκαν. Η στέγη, μεγάλο μέρος της οποίας ήταν μεταλλικό, στρέβλωσε τελείως με την κατάρρευση. Οι διασώστες χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα για να απομακρύνουν τα συντρίμμια.

tr3

Περίπου 1.000 νέοι που είχαν εγγραφεί στο ινστιτούτο ξένων γλωσσών της πόλης Μπουσάμπ, συμμετείχαν στο πρόγραμμα υποδοχής των νέων φοιτητών, το οποίο φιλοξενήθηκε στο τουριστικό συγκρότημα Mauna Ocean Resort. Τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή είχε πέσει πολύ χιόνι και οι πυροσβέστες δυσκολεύονται να προσεγγίσουν το συγκρότημα, που βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού, καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία σε πάρτι πρωτοετών φοιτητών