Κέρι: Ελπιδοφόρο το ψήφισμα για ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

Κέρι: Ελπιδοφόρο το ψήφισμα για ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

Ένα ψήφισμα, το οποίο ενέκρινε το Σάββατο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη διασφάλιση της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, θα μπορούσε να αποτελέσει το σημείο καμπής στις συγκρούσεις, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

«Θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό σημείο για τη Συρία μετά τα τρία βασανιστικά χρόνια που η χώρα είναι στερημένη της ελπίδας», δήλωσε ο Κέρι σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων. «Μετά από τρία χρόνια βίας και αιματοχυσίας, οι άνθρωποι ευλόγως ερωτούνται εάν είναι δυνατή η πρόοδος, ωστόσο αυτό το ψήφισμα κρύβει μέσα σε αυτές τις υποσχέσεις κάτι το αληθινό».

Στόχος του ψηφίσματος είναι να μη χαθούν περισσότερες αθώες ζωές και να ανακουφιστούν οι γειτονικές της Συρίας χώρες από τις μαζικές μεταναστεύσεις, πρόσθεσε ο Κέρι. Καθορίζοντας τις περιοχές οι οποίες δεν βρίσκονται πλέον υπό πολιορκία και ζητώντας την αποστρατικοποίηση τοποθεσιών όπου συγκεντρώνονται άμαχοι, «η διεθνής κοινότητα δεν λέει μισόλογα», δήλωσε ο Κέρι.

«Αυτό το ψήφισμα απαρτίζεται από συγκεκριμένα βήματα μέσω των οποίων θα ανταποκριθούμε ώστε να ξεπεραστεί η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση σήμερα».