ΚΟΣΜΟΣ

Τουρτσίνοφ: «Οι Ρώσοι είναι έτοιμοι για εισβολή»

Τουρτσίνοφ: «Οι Ρώσοι είναι έτοιμοι για εισβολή»

Ο Ουκρανός μεταβατικός πρόεδρος Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ δήλωσε ότι ρωσικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας «έτοιμες να εισβάλουν» στη χώρα του, ωστόσο σημείωσε ότι πιστεύει πως οι διεθνείς προσπάθειες θα δώσουν ένα τέλος στην «επίθεση» της Μόσχας και θα αποτρέψουν το ενδεχόμενο ενός πολέμου.


Σε δήλωση του σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής Προεδρίας, ο κ. Τουρτσίνφ τόνισε ότι την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις καταλάμβαναν την ουκρανική Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας την προηγούμενη εβδομάδα, άλλες μονάδες του ρωσικού στρατού συγκεντρώνονταν στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας «έτοιμες για εισβολή στο έδαφος της χώρας ανά πάσα στιγμή».

«Κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποφύγουμε έναν πόλεμο, είτε στην Κριμαία είτε σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ουκρανίας» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στο ανώτατο επίπεδο πολεμικής ετοιμότητας.

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «ολόκληρη η πολιτισμένη ανθρωπότητα υποστηρίζει τη χώρα μας. Όλες οι ηγέτιδες δυνάμεις του πλανήτη βρίσκονται στο πλευρό της Ουκρανίας και είμαι σίγουρος ότι με τη συντονισμένη μας προσπάθεια στη διεθνή κονίστρα, ενώνοντας όλες τις δημοκρατικές χώρες, μπορούμε να αποτρέψουμε αυτή την επίθεση».

Διαβάστε επίσης:

ΔΝΤ: Σημειώθηκε «πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις με το Κίεβο

Ρωσία: Έξι μαχητικά και δύο μεταγωγικά αεροσκάφη στη Λευκορωσία