ΚΟΣΜΟΣ

Τουρτσίνοφ: Το Κρεμλίνο έχει καταληφθεί από «πανικό»

Τουρτσίνοφ: Το Κρεμλίνο έχει καταληφθεί από «πανικό»

Το Κρεμλίνο έχει καταληφθεί από «πανικό», από το φόβο μιας Ουκρανίας «δημοκρατικής» και «ευρωπαϊκής», γεγονός που εξηγεί την «επίθεση» στην Κριμαία, δήλωσε σήμερα ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ.


«Η ρωσική κυβέρνηση ονειρεύεται να ανοικοδομήσει την Αυτοκρατορία. Έχουν καταληφθεί από πανικό (. . .) έναντι του παραδείγματος της Ουκρανίας, όπου ο λαός νίκησε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς. Το Κρεμλίνο φοβάται τη δημοκρατική Ουκρανία, την ευρωπαϊκή και ευημερούσα Ουκρανία, την οποία οικοδομούμε τώρα. Αυτό είναι το πραγματικό κίνητρο της επίθεσης» υποστήριξε ο Τουρτσίνοφ κατά τη διάρκεια ενός διαγγέλματος προς τους Ουκρανούς το οποίο αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε επίσης ότι η χώρα του είναι έτοιμη για συνομιλίες με τη Ρωσία όσον αφορά την Κριμαία, αλλά πρόσθεσε ότι το Κίεβο δεν θα αποδεχθεί ποτέ την προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες, αλλά δεν θα συμφιλιωθούμε ποτέ με την προσάρτηση του εδάφους μας» στη Ρωσία, δήλωσε ο Τουρτσίνοφ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας απέρριψε νωρίτερα τη ρωσική πρόταση να συσταθεί μια ομάδα επαφής για να διαμεσολαβήσει στην κρίση και να προτείνει τροποποιήσεις στο ουκρανικό Σύνταγμα.

Στο διάγγελμά του ο Τουρτσίνοφ διεμήνυσε ότι οποιαδήποτε ενέργεια που υποκινεί μαζικές ταραχές στην Ουκρανία εφεξής θα θεωρηθεί ως παροχή «βοήθειας στον στρατιωτικό εισβολέα και έγκλημα εναντίον του κράτους».

Διαβάστε επίσης:

Ο Γκορμπατσόφ χαιρετίζει το δημοψήφισμα στην Κριμαία

Το NATO καλεί τη Ρωσία να μην προχωρήσει στην προσάρτηση της Κριμαίας

Ομπάμα: «Σκωτσέζικο» ντουζ για τις κυρώσεις και την επίλυση της κρίσης

Η πρώην πρωθυπουργός Τιμοσένκο προειδοποιεί την Κριμαία