ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο! Κάστρα πάνω σε κόκκους άμμου (video+photos)

Απίστευτο! Κάστρα πάνω σε κόκκους άμμου  (video+photos)

Μπορεί οι περισσότεροι να βρίσκουν την άμμο ενοχλητική και χωρίς την παραμικρή δόση αδιακρισίας, καθώς είναι ικανή να χωθεί στα πιο απίθανα μέρη (ειδικά έπειτα από επίσκεψη στην παραλία), ωστόσο ένας Βραζιλιάνος την αξιοποίησε με τον πλέον καλλιτεχνικό τρόπο!

Πως; Δημιουργώντας στους κόκκους της… κάστρα!

Ο Vik Muniz είναι γνωστός στη χώρα της σάμπα (και όχι του καφέ που θεωρείται η Αιθιοπία) για τα ογκώδη γλυπτά που κατασκευάζει αλλά και γενικά για τα τεράστια έργα τέχνης του! Αυτή τη φορά ωστόσο είπε να περάσει στο άλλο… άκρο, επιχειρώντας με ιδιαίτερη επιτυχία (όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες) να αποτυπώσει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες πάνω σε κόκκους άμμου!

Σε συνεργασία, λοιπόν, με τον ερευνητή από το ΜΙΤ, Marcelo Coelho, μεγεθυντικούς φακούς, κάμερες, εργαλεία μινιατούρες, υπομονή 4 ετών και μεράκι, ο Muniz μάς πρόσφερε κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

«Τα σχέδια έγιναν σε χαρτί και στη συνέχεια με ειδικά μηχανήματα αποτυπώθηκαν πάνω στον κόκκο της άμμου. Χρειάστηκε περίπου μία 4ετία μέχρι να ολοκληρωθεί κάθε κάστρο και στη συνέχεια φωτογραφήθηκε σε μεγέθυνση», τόνισε ο Βραζιλιάνος, ο οποίος εκθέτει τα έργα του σε διάφορες γκαλερί του κόσμου.

Προχειροδουλειά!

Διαβάστε ακόμα:

Συγκινητικό βίντεο: 40χρονη ακούει για πρώτη φορά!