ΚΟΣΜΟΣ

Σβήνουν οι ελπίδες για το εξαφανισμένο Boeing

Σβήνουν οι ελπίδες για το εξαφανισμένο Boeing

Πλοία που αναζητούν το αγνοούμενο Μπόινγκ της πτήσης MH370 της εταιρείας Malaysia Airlines ανέσυραν επιπλέοντα αντικείμενα απο τον Ινδικό Ωκεανό, αλλά διαπιστώθηκε πως δεν έχουν σχέση με το χαμένο αεροπλάνο, ανακοίνωσαν οι αυστραλιανές αρχές.


Ήταν απ' ό,τι φαίνεται η πρώτη φορά που κάποιο από τα οκτώ πλοία που βρίσκονται στη νέα ζώνη έρευνας ανέσυραν επιπλέοντα αντικείμενα από τον Ινδικό Ωκεανό.Δύο πλοία, το Haixun 01 της Κίνας και το HMAS Success της Αυστραλίας, ανέσυραν "έναν αριθμό αντικειμένων από τον ωκεανό".

amp5

"Όμως μέχρι τώρα δεν έχει ανακτηθεί κανένα αντικείμενο που να έχει επιβεβαιωθεί πως έχει σχέση με την πτήση MH370", ανακοίνωσε η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας (AMSA).

Τα αεροπλάνα που βρίσκονται στην περιοχή είδαν τα αντικείμενα και τα ανέσυραν αλλά μάταια.

Συνολικά οκτώ αεροσκάφη συμμετείχαν στη σημερινή έρευνα η οποία και κάλυψε μια έκταση 97.000 τετραγωνικών μιλίων. (252.000 χιλιόμετρα).

debris

Τέσσερα πλοία βρίσκονται σήμερα στην περιοχή - εκ των οποίων τα τρία είναι κινεζικής σημαίας. Ένα επιπλέον αναμένεται να φτάσει την Κυριακή. Ένα ακόμα αυστραλιανό πολεμικό πλοίο, το HMAS Toowoomba, αναχώρησε από το λιμάνι του Perth και αναμένετα να φτάσει στη συγκεκριμένη περιοχή σε περίπου τρεις μέρες.

amp4

Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Tony Abbott, τόνισε ότι οι ομάδες αναζήτησης αντιμετωπίζουν ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο.

amp3

«Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τη δυσκολία του έργου αυτού, σε μια εξαιρετικά απομακρυσμένη τοποθεσία.»

«Προσπαθούμε να βρούμε μικρά κομμάτια των συντριμμιών σε έναν απέραντο ωκεανό. Όσο ρίχνουμε ότι έχουμε μέσα σε αυτόν, η αναζήτηση θα συνεχίζεται....»

Διαβάστε επίσης: «Να ανακτηθούν τα αντικείμενα για να συνδεθούν με το αεροσκάφος»

Μαλαισία: Κινέζικο πλοίο στην περιοχή των ερευνών