ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Απήχθη ένας Τυνήσιος διπλωμάτης στην Τρίπολη

Λιβύη: Απήχθη ένας Τυνήσιος διπλωμάτης στην Τρίπολη

Ένοπλοι απήγαγαν σήμερα έναν Τυνήσιο διπλωμάτη στην πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, όπως μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της χώρας αυτής.


Ο διπλωμάτης εργάζεται ως σύμβουλος του πρεσβευτή της Τυνησίας στην Τρίπολη, όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η λιβυκή εφημερίδα αλ Ουάσατ, χωρίς όμως άλλες λεπτομέρειες.

Το περιστατικό αυτό συνέβη μόλις δύο ημέρες μετά την απαγωγή του πρεσβευτή της Ιορδανίας στη Λιβύη, του Φαουάζ αλ Έιταν.

Η τύχη του αλ Έιταν παραμένει άγνωστη. Σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ο πρεσβευτής απήχθη από ενόπλους, οι οποίοι απαιτούν την απελευθέρωση ενός Λίβυου μαχητή που κρατείτο σε φυλακές της Ιορδανίας.

Η κατάσταση ασφαλείας στη Λιβύη έχει επιδεινωθεί σημαντικά και οι επιθέσεις σε ξένους έχουν αυξηθεί μετά την ανατροπή και τη δολοφονία του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, τον Οκτώβριο του 2011.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη και τρεις ακόμα Αμερικάνοι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ, στο ανατολικό τμήμα της Βεγγάζης.

Η ηγεσία της χώρας δυσκολεύεται να επιβάλει την τάξη στη χώρα αυτή της Βόρειας Αφρικής, δεδομένης της εξάπλωσης των όπλων και την ισχύος των παραστρατιωτικών ομάδων μετά από την ανατροπή Καντάφι.

Διαβάστε επίσης: Λιβύη: Απήχθη ο ιορδανός πρεσβευτής στην Τρίπολη