Δεν ανησυχεί ο Σάλμοντ στο ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας

Newsroom Newsroom

Δεν ανησυχεί ο Σάλμοντ στο ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας

Μια ανεξάρτητη Σκωτία θα συνεργαστεί στενά με τη βόρεια Αγγλία ώστε να τονώσει την οικονομία της και να ενισχύσει τις ευκαιρίες απασχόλησης, αναμένεται να υποστηρίξει την Τετάρτη ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας, Άλεξ Σάλμοντ, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις ανησυχίες για μια πιθανή απόσχιση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Σάλμοντ αναμένεται να δώσει ομιλία με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Γεωργίου, που αποτελεί εθνική εορτή της Αγγλίας, όπου θα τονίσει ότι οι σχέσεις μεταξύ της Σκωτίας και του υπόλοιπου Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα κλονιστούν στην περίπτωση που οι Σκωτσέζοι ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο στο δημοψήφισμα που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 18 Σεπτεμβρίου.

«Με αυτό στο νου, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι στην περίπτωση που υπερψηφίσει το Ναι, η κυβέρνηση της Σκωτίας θα προγραμματίσει ειδικές συναντήσεις σχετικά με την οικονομική συνεργασία με τη βόρεια Αγγλία», πρόκειται να δηλώσει ο Σάλμοντ σύμφωνα με τα αποσπάσματα της ομιλίας του που δημοσίευσε εκ των προτέρων το γραφείο του.

«Αυτό αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη της συνεργασίας και της εταιρικής σχέσης που υπάρχει μεταξύ μας – μια συνεργασία η οποία θα ενισχυθεί από μια ευημερούσα, ανεξάρτητη Σκωτία».

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι περισσότεροι πολίτες τάσσονται κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, ωστόσο διαφορά μεταξύ του Ναι και του Όχι έχει μειωθεί σημαντικά.

Ο Σάλμοντ υποστηρίζει ότι η ανεξαρτητοποίηση της περιοχής θα παραχωρήσει το δικαίωμα στη Σκωτία να λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις για την πορεία της χώρας, αντί να της επιβάλλονται οι πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης του Λονδίνου.

Ωστόσο, οι λοιπές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου –η Αγγλία, η Ουαλία και η Ιρλανδία- αντιτίθενται στην ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας, υποστηρίζοντας ότι η 307 ετών μεταξύ τους σχέση είναι ισχυρότερη ως έχει.

Διαβάστε επίσης:

«Κόκκινο βάφτηκε» το Πάσχα στην Ουκρανία

Ξεκίνησε η επιχείρηση του ουκρανικού στρατού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved