ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Εκστρατεία κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας

Βρετανία: Εκστρατεία κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας

Την εκστρατεία της κατά της σκοτσέζικης ανεξαρτησίας θα εντείνει αυτή την εβδομάδα η βρετανική κυβέρνηση.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών θα ταξιδεύσει στο Εδιμβούργο για να προσπαθήσει να διαλύσει τους οικονομικούς «μύθους» που διατυπώνονται από τους υποστηρικτές της απόσχισης.

«Ο Ντάνι Αλεξάντερ θα αναφερθεί στις υποθέσεις της κυβέρνησης της Σκοτίας σχετικά με τα έσοδα από το πετρέλαιο, εξηγώντας ότι είναι υπερβολικά αισιόδοξες και θα μιλήσει για την αδυναμία της τοπικής εξουσίας να αναγνωρίσει το μείζον πρόβλημα της επίδρασης της γήρανσης του πληθυσμού στα οικονομικά της περιοχής», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών την Κυριακή.

Πριν από το επερχόμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στις 18 Σεπτεμβρίου, η εκστρατεία της βρετανικής κυβέρνησης επικεντρώνεται στο να κρατήσει στην ένωση των 307 ετών τη Σκοτία, κόντρα στα θέλω των εθνικιστών, που λένε ότι μια διάσπαση θα δώσει στη Σκοτία την ελευθερία να δημιουργήσει μια δικαιότερη και πιο ευημερούσα χώρα.

Οι εθνικιστές κατηγορούν το Λονδίνο και τους υποστηρικτές του εντός της Σκοτίας για εκστρατεία τρόμου σχετικά με το κοινό νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δημόσιων οικονομικών, με στόχο να φοβίσουν τα 5,3 εκατομμύρια Σκωτσέζους που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Αλεξάντερ που είναι γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και Σκωτσέζος, κατηγορεί τον ηγέτη της Σκοτίας Άλεξ Σαλμοντ ότι παραλείπει να παράσχει αναλυτικές κοστολογήσεις από τα έσοδα του πετρελαίου και δεν εξηγεί το οικονομικό πρόβλημα με τις συντάξεις. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν προειδοποίησε ότι οι συντάξεις είναι "ωρολογιακή βόμβα " και τοποθέτησε το κόστος των παροχών σε 1 δισ. λίρες.

Εν τω μεταξύ, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την υποστήριξη για την ανεξαρτησία της Σκωτίας να αυξάνεται, με τους εθνικιστές να κερδίζουν έδαφος, αλλά να βρίσκονται ακόμα πίσω από τον σημαντικό αριθμό των Σκωτσέζων που εξακολουθούν να είναι αναποφάσιστοι.

Διαβάστε ακόμα:

Έβλεπαν την καρδιά του να χτυπά για πέντε ημέρες! (photos)

Έκανε δώρο αισθησιακό χορό σε μαθητή της μέσα στην τάξη!

Αμερικανίδα έβαλε αγγελία ψάχνοντας άλογο για… (photos)

Ο πρώτος σκύλος μελισσοκόμος! (photos)