ΚΟΣΜΟΣ

Υποδοχή ήρωα επιφύλαξαν στο Ν. Δελχί οι υποστηρικτές του στον Ν. Μόντι

Υποδοχή ήρωα επιφύλαξαν στο Ν. Δελχί οι υποστηρικτές του στον Ν. Μόντι

Υποδοχή ήρωα περίμενε τον Ναρέντρα Μόντι, τον πρωθυπουργό εν αναμονή της Ινδίας, στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί όπου έφτασε νωρίτερα σήμερα μετά τη συντριπτική νίκη του στις βουλευτικές εκλογές, που σηματοδότησε το τέλος της δυναστείας των Νεχρού- Γκάντι.


Εκατοντάδες άνθρωποι κρατώντας σημαίες περίμεναν τον Μόντι στο αεροδρόμιο, όπου εμφανίστηκε χαμογελώντας λίγο πριν τις 11:00 (τοπική ώρα, 8:30 ώρα Ελλάδας) σχηματίζοντας το σήμα της νίκης με τα δάχτυλά του.

Ο νέος ισχυρός άνδρας της Ινδίας, η προσωπικότητα του οποίου και η μέχρι τώρα πολιτική του διαδρομή διχάζουν, έλαβε χθες Παρασκευή τα συγχαρητήρια των ηγετών του κόσμου μετά τη νίκη του κόμματός του Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP).

Ο 63χρονος γιος ενός πωλητή τσαγιού, η καταγωγή και η πορεία του οποίου έρχονται σε αντιπαράθεση με την παραδοσιακή ελίτ του Νέου Δελχί, αναμένεται να μεταβεί αργότερα σήμερα στο Βαρανάσι για να προσευχηθεί στις όχθες του Γάγγη, ένας τρόπος να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους της ιερής αυτής πόλης των ινδουιστών.

Η συντριπτική νίκη του κόμματος του Μόντι, που μέχρι στιγμής δεν κατείχε αξιώματα σε εθνικό επίπεδο, κλείνει ένα κεφάλαιο εύθραυστων κυβερνήσεων συνασπισμού, δίνοντάς του την ευχέρεια να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που επιθυμεί.

Με περισσότερες από έξι φορές περισσότερες έδρες στο κοινοβούλιο από το δεύτερο κόμμα, ο Μόντι διαθέτει τη μεγαλύτερη πλειοψηφία που είχε ποτέ κυβέρνηση μετά τη δολοφονία το 1984 της πρωθυπουργού του Κόμματος του Κογκρέσου Ίντιρα Γκάντι.

Διαβάστε επίσης: Ο Ομπάμα κάλεσε τον Ν. Μόντι στις Ηνωμένες Πολιτείες