ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα για τις εκλογές στην Ουκρανία

Ο Ομπάμα για τις εκλογές στην Ουκρανία

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι οι προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ουκρανία ήταν ένα ακόμη βήμα προς την ενοποίηση της χώρας και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ ανυπομονούν να συνεργαστούν με τον νέο πρόεδρο.


Ο πολυεκατομμυριούχος σοκολατοβιομήχανος Πέτρο Ποροσένκο φαίνεται ότι εκλέγεται πρόεδρος της Ουκρανίας από τον πρώτο γύρο.

«Παρά τις προκλήσεις και τη βία εκατομμύρια Ουκρανοί πήγαν στα εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα, ακόμη και σε περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας όπου οι υποστηριζόμενες από τη Ρωσία ομάδες προσπάθησαν να στερήσουν τα πολιτικά δικαιώματα από ολόκληρες περιοχές, κάποιοι γενναίοι Ουκρανοί κατάφεραν να ψηφίσουν», ανέφερε ο Ομπάμα σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

«Οι εκλογές αυτές ήταν ακόμη ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στις προσπάθειες της ουκρανικής κυβέρνησης να ενώσει τη χώρα και να απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες της ώστε να διασφαλίσει ότι ακούγονται οι ανησυχίες τους και ικανοποιούνται οι προσδοκίες τους», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου δεν αναφέρεται το όνομα του Ποροσένκο.

Διαβάστε επίσης: Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Ομπάμα στο Αφγανιστάν