ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη βασικός ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στη Βεγγάζη

Συνελήφθη βασικός ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στη Βεγγάζη

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι ο Άχμεντ Άμπου Χατάλα, ο οποίος συνελήφθη ως ο βασικός ύποπτος για την επίθεση κατά του προξενείου των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βεγγάζη της Λιβύης το 2012, θα αντιμετωπίσει «τη δαμόκλειο σπάθη» της αμερικανικής δικαιοσύνης.


Σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος Ομπάμα ανέφερε ότι είχε προσωπικά εγκρίνει την επιχείρηση σύλληψής του η οποία έγινε την Κυριακή από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις σε συνεργασία με πράκτορες της ομοσπονδιακής υπηρεσίας του FBI.

«Δεδομένου ότι πρόκειται για φονικές επιθέσεις στις εγκαταστάσεις μας στη Βεγγάζη, έχουμε θέσει ως πρώτη προτεραιότητά μας να εντοπίσουμε και να φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης τους υπεύθυνους για τους θανάτους των τεσσάρων γενναίων αμερικανών», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Ομπάμα.

"Το γεγονός ότι (ο Χατάλα) είναι τώρα σε φυλακές των Ηνωμένων Πολιτειών είναι μια απόδειξη για την επίπονη προσπάθεια των στρατιωτικών μας, των ομοσπονδιακών πρακτόρων, καθώς και των στελεχών των υπηρεσιών πληροφοριών. Λόγω του θάρρους και του επαγγελματισμού τους, το άτομο αυτό θα αντιμετωπίσει τώρα τη δαμόκλειο σπάθη της αμερικανικής δικαιοσύνης», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Διαβάστε επίσης: Λιβύη: Συγκρούσεις με τέσσερις νεκρούς στη Βεγγάζη